Äventyr Skansen

"Äventyr Skansen" är ett 90-minuters Escape Room-liknande spel för alla åldrar, fyllt med gåtor, kodlösning och markeringar runt Skansen. Perfekt för teambuilding!

  • Skansen är ett lapptäcke av epoker och folkhistoria, men tråden som håller oss samman är sällan omtalad. Skansen grundades 1891 av en otroligt driftig man vid namn Artur Hazelius. Vid sin sida hade han sin trogna och lika driftiga högra hand Sigrid Millrath, och tillsammans skapade de till mångt och mycket det Skansen vi ser idag. Skansen var banbrytande på sin tid, och resan i skapandet var aldrig lätt, men Artur och Sigrid slet ihärdigt och skapade historia.

     

    Spelet som vi valt att kalla Äventyr Skansen är ett Escape Room-liknande spel där deltagare hittar sina vägar runt Skansen och samlar koder och lösenord för att till slut lösa en gåta. Spelet tar 90 minuter och passar en bred skara deltagare, från vuxna till barn. Spelet innefattar element som gåtor och kodlösning samt att hitta märken och markeringar på området. Det är ett roligt tillfälle för teambuilding och för att lära känna sina styrkor. Det är viktigt att veta att spelet innebär förflyttning runt merparten av Skansen, så både bekväma skor och vattenflaska rekommenderas under spelets gång.

    Artur Hazelius var känd för mottot ”känn dig själv” och detta spel anknyter till detta på många sätt – både genom det historiska sammanhanget och genom att utforska ens styrkor i grupp och problemlösning. Vi är så glada att kunna erbjuda denna aktivitet till våra företagskunder. Priset är 490 kr per person, och vi rekommenderar 5-7 deltagare per lag. Boka in er via event@skansen.se.

Stadskvarteren på Skansen Foto: Alex Hinchcliffe

Skansen är en unik eventplats för företagets kick-off, konferens eller familjedag för alla medarbetare. Som företag finns det många möjligheter att engagera sig i Skansen och stötta vårt arbete att bevara det svenska natur- och kulturarvet.