Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Skansens byalag

I Skansens Byalag samlas personer som är kunniga inom och intresserad av äldre tiders arbetsliv och hantverk. Träffa dem i parken och lär dig mer om allt från slagtröskning och repslagning till slåtter och byk.

  • Skansens Byalag är en ideell förening som samlar personer som har praktisk eller teoretisk kunskap om äldre arbetsliv och hantverk på landsbygden. Byalagets ändamål är att stödja Skansens arbete med att levandegöra svensk kultur och natur. Medlemmarna deltar i flera av Skansens evenemang och arrangerar årligen Höstmarknaden på Skansen.

  • Dragkamp under Höstmarknaden på Skansen

    En familjefest med historiska karaktärer, lekar i vacker miljö och marknadsknallar som säljer lokalproducerade och närodlade produkter. Första gången Byalaget arrangerade Höstmarknaden var 1991, då som en gåva till Skansen som fyllde 100 år.

  • En hantverkare arbetar i Silverpressen på Skansen

    På Skansen möter du hantverkare och slöjdare med gedigna kunskaper om äldre tiders tekniker och material. I de kulturhistoriska verkstäderna arbetar hantverkare – yrkesverksamma, pensionärer eller studenter – med att sprida äldre hantverkskunskap vidare.