Hitta hit

Det finns många olika sätt att ta sig till Skansen. Här får du hjälp att planera din resa hit på bästa sätt!

 • Skansen ligger på Djurgården i centrala Stockholm. Det är lätt att ta sig hit med spårvagn, buss eller färja. Det är också trevligt att cykla eller promenera hit, med gång- och cykelbanor hela vägen.

  Besöksadress: Djurgårdsslätten 49, 115 21 Stockholm 

  Just nu har spårvagnen till Djurgården tekniska problem och många avgångar är inställda. Vi rekommenderar båtlinje 82 från Slussen eller båtlinje 80 från Nybrokajen. Tunnelbanan till Karlaplan och buss 67 därifrån är också ett bra alternativ. Varmt välkommen!

  Trafikstörning 29 maj kl. 9.30-12.00

  Den 29 maj är buss 67 inställd på förmiddagen på grund av Veterandagen.

  Trafikstörning 1 juni, hela dagen

  Stora delar av trafiken påverkas hela dagen 1 juni, med anledning av Stockholm Marathon. Spårvagnen är inställd och det gäller även buss 67. Det bästa sättet att ta sig till Djurgården denna dag är till fots eller med cykel samt med båtarna som har utökad trafik.

  Trafikstörning 6 juni, kl. 13.30-20.30

  På nationaldagen påverkas trafiken på grund av den kungliga kortegen till Skansen. Spårvagnen är inställd och det gäller även buss 67. Det bästa sättet att ta sig till Djurgården denna dag med båtarna eller till fots eller med cykel. 

  Cykla eller gå

  Gå över Djurgårdsbron och följ Djurgårdsvägen förbi Nordiska Museet och Gröna Lund för att komma till Skansen. Promenaden från Djurgårdsbron är 950 meter och tar ungefär 10 minuter, beroende på hur fort du går.

  För dig som kommer på cykel finns cykelbanor hela vägen. Se hur du enklast cyklar hit med hjälp av Stockholms stads cykelkarta.

  Buss eller spårvagn

  Spårvagn linje 7 går från T-centralen till Djurgården och har gott om plats även för barnvagnar och rullstolar.

  Museispårvagnen linje 7N går från Norrmalmstorg till Skansen. Kafétåget går hela vägen runt via Waldemarsudde och Bellmansro.

  Buss nummer 67 går från Odenplan till Skansen. Du kan även ta buss nummer 69 eller 76 till Djurgårdsbron och sedan promenera den sista biten (950 meter).

  För att se när och varifrån bussarna eller spårvagnarna går, gå till SL:s trafikupplysning.

  Färja

  Färjelinje 82 trafikerar Slussen – Skeppsholmen – Djurgården och stannar vid Allmänna gränd, 400 meter från Skansen.

  Djurgårdsfärjans tidtabell nr 82 hittar du här. På färjan gäller SL-taxa.

  Färjan M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad – Masthamnen (Viking Line-terminalen) – Djurgården och Nybroplan. Färjan stannar vid Allmänna gränd, 400 meter från Skansen.

  För mer information se ressel.se.

  Egen båt

  Det finns båtplatser i gästhamnen Wasahamnen. Hamndjup: 2 – 6 meter. Förtöjning: Bom, boj och långsida.

  Bil

  Parkeringsmöjligheterna i anslutning till Skansen är få. Parkeringar finns på södra Djurgården och i Museiparken men antalet platser är begränsat. Tre parkeringsplatser för rörelsehindrade finns inne på Skansen, infart genom Sollidsporten. Vänligen notera risken att platserna kan bli fullbelagda och då är närmaste parkering de offentliga parkeringarna utanför Skansens område.

  Färdtjänst och taxi kan köra in via Sollidsporten  att hämta och lämna gäster uppe på Skansenberget, beställningsadress för taxi och färdtjänst är då Sollidsbacken 9.

  Avstängning av Djurgårdsvägen

  Observera att Djurgårdsbron är avstängd för biltrafik från den 22 april till den 30 september, lördagar, söndagar och helgdagar mellan klockan 10 och 17. Avstängningen gäller från skylten vid Djurgårdsbron i riktning in mot Djurgården. Avstängningen gäller inte för bussar, taxi, fordon med giltigt handikapptillstånd eller fordon med passertillstånd.

  För aktuell information gällande avstängning för biltrafik på Djurgården samt befintliga parkeringsplatser mejla Sollidsporten, eller ring på 08-442 81 21.

  Läs mer om hur vi tillsammans arbetar för en långsiktig hållbar utveckling på Djurgården. Du kan även läsa mer om Skansens hållbarhetsarbete.