Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Praktisera på marknadsenheten våren 2024

Skansen som verksamhet är en guldgruva – här händer massor av spännande saker hela tiden. Miljön är magisk, och erbjudandet mot gäst är både lärorikt och lustfyllt, personalen kunnig och kunskapen djup.

 • Marknadsenhetens uppdrag är att kommunicera hela Skansens breda verksamhet för olika målgrupper. Det gör vi med hjälp av digitala kanaler, PR och annonsering i traditionella kanaler som utomhus och print.

  Som praktikant hos oss får du prova på en bredd av uppgifter men tyngdpunkten ligger på innehållsproduktion och kommunikation i digitala kanaler; webbplats, SoMe och nyhetsbrev. Marknadsenheten består av sju medarbetare med olika roller. Vi kan erbjuda en utvecklande praktikplats för dig som vill lära dig mer inom just innehållsproduktion som foto, film och textproduktion. Som praktikant får du vara med från planering, till produktion och utvärdering. Du kommer att ingå i marknadsteamet som också har stöd av externa byråer.

  I vår väntar bland våra stora traditioner som påsk och valborg, Skansens trädgårdsdagar och Astrid Lindgren-helg och inte minst förarbetet för de stora publikdagarna nationaldagen och midsommar.

  Vi erbjuder dig en utvecklande och lärorik praktik. För att trivas hos oss krävs att du är driven och sugen på att lära dig nya saker. Om du redan är en kreativ och en duktig fotograf och en bra skribent så har du extra goda förutsättningar för att utvecklas hos oss. Du får självklart handledning och stöd på vägen.

  Vi vet att det tar tid att komma in i ett arbete och på en arbetsplats. Därför tar vi endast emot praktikanter för minst 18 veckors praktik som är en del av din utbildning på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

  I din ansökan till oss vill vi att du skriver:

  • Vad du studerar och hur lång din utbildning är
  • Vilka kunskaper du har med dig redan från start
  • Dina starka sidor
  • Vad du vill få ut av din praktik och vad du vill utvecklas inom
  • Varför du vill praktisera på Skansen

  Ansök senast 10 december genom att mejla sandra.axell@skansen.se.