Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Prova på att dreja

Vid Krukmakeriets "prova-på-drejning” får du förlora dig en stund i lerans underbara värld. Välkommen att utforska hantverket tillsammans med oss!

 • Är du nyfiken på drejning? Alla helger i september erbjuder Krukmakeriet prova-på-drejning som passar för alla åldrar. Välkommen att lära känna lera med oss! 

  Under 20-25 minuter förlorar vi oss i lerans underbara värld på Krukmakeriets uteveranda. Du får en lerklump, låna förkläde, en kort introduktion samt guidning av en keramiker under drejningens gång. Låt händerna arbeta, kreativiteten flöda och få inspiration att utforska hantverket ännu mer.

  Vid varje tillfälle får det plats fyra personer. Eventuella restbiljetter kan också köpas på plats i Krukmakeriet.

  Efteråt finns möjlighet att ställa sitt alster på en hylla för att torka en stund för de som vill ta med sig det hem, men vi kan inte garantera att det hinner torka helt. 

  Bokning

  Här nedanför kan du boka plats. Börja med att välja önskat datum i rullgardinsmenyn. Då visas alla tider den dagen. Därefter är det bara att välja önskat tillfälle och boka.

 • Information

  När: Lördagar och söndagar 2 september till 1 oktober.

  Tid: 20-25 minuter per pass. Första passet startar kl 10.30 och sista passet startar kl 17.00. Efter avslutad drejning finns 5-10 minuter att tvätta händer, lämna tillbaka förkläde och dylikt innan nästa drejning startar.

  Plats: På Krukmakeriets veranda (under tak). Vänligen var på plats senast 10 minuter innan ditt pass börjar.

  Pris: 125 kr per person. Entré till Skansen tillkommer.

  Ålder: Ingen åldersgräns. Aktiviteten passar såväl liten som stor.

  Köpt biljett återlöses ej.

Hitta till Krukmakeriet