Sportlov

Sportlov på Skansen är både roligt, lärorikt och spännande – det finns något för alla intressen och åldrar! Våra sportlovsaktiviteter börjar helgen 17-18 februari, fortsätter mellan 24 februari-3 mars och även helgen 9-10 mars. Välkommen!

 • Gå vår tipspromenad eller utmana någon i vårt Skansenbingo, grilla korv, värm dig i den mysiga tältkåtan, hjälp till på bondgården, upptäck våra hantverksmiljöer och besök familjen i Järnhandlarbostaden som förbereder sig inför en skridskotur på 1930-talet – och mycket mer!

 • Familjen förbereder utflykt

  Järnhandlarbostaden

  Hur förbereder sig en familj på 1930-talet för en utflykt och skridskotur? Kom förbi och se hur de bor, vilken matsäck de packar, hur kläderna ser ut och vilka slags skridskor man hade förr.

 • Skånegäss på Skansen Foto: Jonathan Lundkvist
  Barnens bondgård

  Skånegården, kl 10.30

  Kom och hjälp till på bondgården! Vi lär oss mer om djuren som bor här och hälsar på dem, drar skrinda och pratar om livet på bondgård.

 • two pingpong rackets and ball on a blue table
  Sport och spel

  Bragehallen

  Varva besöket ute i parken med sport och spel i Bragehallen! Här finns pingisbord, sällskapsspel, rockringar, Memory-spel och mycket mer för stora och små. Här finns också aktivitetsföremål som är anpassade för de med
  funktionsvariationer och NPF-diagnoser.

 • Berättande i Back Mats stuga

  Moragården, kl 11.00-13.00 och 14.00-16.00

  Djärva djur, vanskliga väsen och modiga människor. Slå dig ner vid elden och lyssna på sägner och sagor från vårt avlånga land!

 • Knubbsäl på Skansen Foto: Linda Törngren
  Djurtur

  26 februari-1 mars, kl 11.15

  Samling vid Bredablicks torn

  Följ med på en guidad tur bland nordens vilda djur och lär dig om ekologi, artbevarande och djurvälfärd.

 • Pyssel på Snus- och tändsticksmuseum

  23 februari-3 mars, kl 11.00-15.00

  “Ceci n’est pas une Boîte d’allumettes” 

  Besök museets våning 2 och upptäck pysselhörnan!

 • The blacksmith hits the red-hot workpiece in the forge with a hammer and glowing sparks fly in all directions
  Prova på smide (från 9 år)

  24 februari-3 mars och 9-10 mars

  På marknadsgatan vid Bollnästorget står smeden Adam Stenström – nu kan du också prova på smide! Kom förbi hans marknadsbod och boka en tid under dagen. Utifrån fyra alternativ får du välja modell på ett hängsmycke som du får smida på plats och sen ta med dig hem, i matchande läderrem. Pris: 200 kr

 • En familj grillar korv vid Bollnästorget Foto: Anna Hugosson
  Grilla korv eller ät i någon av våra mysiga restauranger

  På Bollnästorget och vid Orsakullen står grillarna tända! Ta med egen korv att grilla eller köp på Bollnästorget. Vill ni sitta inomhus går det att sitta i Tältkåtan, i Paviljong Matsäcken eller att äta i någon av våra restauranger och kaféer.

 • Skansenbingo

  Utmana varandra eller hjälps åt – vem kan få bingo först? Brickor hittar du i övre rulltrappshallen.

 • Tipspromenad med sportlovstema

  Utforska Skansen medan ni gör vår tipspromenad med sportlovstema. För hela familjen! Start vid Järnhandlarbostaden, mål vid Bragehallen.

 • Tältkåtan

  Kom in i värmen! Vid Orsakullen står en mysig tältkåta där du kan ta med dig din matsäck in och äta den till sprakandet av brasan.

 • Hur såg livet ut förr?

  Varje hus på Skansen berättar en historia! Kliv in i våra öppna kulturhistoriska miljöer för att lära er mer om hur människor levde och arbetade förr. Ser du några likheter med hur vi lever idag?

 • Konsumentföreningens medlemsdag 25 februari

  Söndag 25 februari får 2 vuxna och upp till 4 barn fri entré till Skansen mot uppvisande av Coop-kort. För varje vuxen som betalar entré för Skansen-Akvariet, får ett barn (4-15 år) fri entré dit.

Dag Tid
Visa mer