Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Lolita Pop + Staffan Hellstrand & The Nomads – 24 augusti

Välkommen till en helkväll på Galejan den 24 augusti när Lolita Pop och Staffan Hellstrand & The Nomads äntrar scenen!

 • Under 2019 och 2022 åkte Lolita Pop på ett segertåg genom Sverige. Sommaren 2022 spelade bandet på flera legendariska scener som Liseberg, Parksnäckan, Klippan och ett fullsatt Mosebacke. Turnén avslutades på Gustavsvik i Örebro tillsammans med The Ark och Millencolin. På Skansen och Galejanscenen den 24 augusti gör Lolita Pop sommarens enda spelning.

  –Vi hade inte tänkt att turnera 2023 men vi kan inte låta bli. En sommarnatt tillsammans med vår fina publik går inte att säga nej till, säger Karin Wistrand.

  Staffan Hellstrand firar 20 år med The Nomads

  –The Nomads gav min musik helt nya dimensioner på dom två plattor där vi samarbetade. Det ska bli fantastiskt att spela med dom igen i sommar, berättar Staffan Hellstrand.

  Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av de mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet. På Staffan Hellstrands Grammisbelönade album Eld (1992) förenades de i fyra låtar och 1996 gjordes ett helt album ihop, Pascha Jims dagbok, som även det blev Grammisnominerat och av Aftonbladets samlade kritikerkår utsett till årets bästa svenska album.

  The Nomads obetvingliga och kompromisslösa garagerock kombinerat med Staffans poetiska och melodiska popmusik blev helt enkelt en fullträff.

  Hellstrandklassiker som Fanfar, Precis som du är, och Du går aldrig ensam är låtar födda i samarbetet med The Nomads. Båda har framgångsrikt fortsatt sina separata karriärer men förenas nu för första gången på länge i några exklusiva spelningar sommaren 2023.

 • Praktisk information

  Biljetter: Köps via Tickster. Endast ståplatser. I biljettpriset ingår entré till Skansen hela dagen.

  Insläpp till konsertområde: kl 18.00. På konsertområdet kan du köpa mat och dryck.

  Konserten startar: kl 19.00

  Tillgänglighet: Inga särskilda biljetter eller platser för rullstolar.

Här hittar du Galejans dansbana