Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Radiosymfonikerna – 10 juni

Välkommen på sommarkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester, även kända som Radiosymfonikerna! Njut av mäktiga toner och en repertoar i kärlekens tecken på Sollidenscenen lördagen den 10 juni.

 • Sveriges Radios Symfoniorkester är en av Europas mest mångsidiga orkestrar med en repertoar som kombinerar klassiska verk med nyare musik. Sin hemvist har de i Berwaldhallen i Stockholm och deras musik är ett självklart inslag i Sveriges Radio P2.

  Lördagen 10 juni kommer de till Sollidenscenen, en dag som även är Skansens mest kärleksfulla på hela året – drop in-bröllop! Vad passar väl bättre under denna romantiska dag än att tonsätta den med ljuva toner från Sveriges mesta orkester med en repertoar i kärlekens tecken? Se fram emot allt från Elton Johns Your Song till Hugo Alfvéns Midsommarvaka!

  Radiosymfonikerna samarbetar med tonsättare, dirigenter och solister finns en ständig strävan att bryta ny mark. När orkestern kommer till Sollidenscenen är det under ledning av dirigent Aivis Greters, det lettiska stjärnskottet som blivit utsedd till biträdande dirigent vid två hus denna säsong, GöteborgsOperan och Orchestre de Paris.

  Konsertens program

  Nielsen: Maskarade-uvertyr

  Grieg: Anitras dans, Jeg elsker dig

  Alfvén: Så, tag mitt hjärta

  Eriksson: Utskärgård

  Taube: Fragancia

  Larsson: Romans ur Pastoralsvit

  Elton John: Your song

  Alfvén: Midsommarvaka

  Sibelius: Valse Triste

  Alfvén: Vallflickans dans

 • Praktisk information

  Biljetter: Konserten ingår i ordinarie entrébiljett till Skansen. Årskort gäller.

  Platser: Onumrerade sittplatser

  Start: kl 15.00

  Längd: ca 60 minuter

  Tillgänglighet: Rullstolsplatser finns på sidan av scenen

 • Dirigent Aivis Greters

  Dirigent Aivis Greters

Hitta till Sollidenscenen