Folkmusik med trion Västanvinden

Trion Västanvinden bjuder på svängig folkmusik att dansa till, en trio med ett alldeles unikt sound!

 • Västanvinden spelar svängig folkmusik som bjuder in till dans och rörelse. Med den ovanliga sättningen munspel, klarinett och cittern har trion ett unikt sound som ger en ny inramning åt traditionella låtar. Musiken hämtas från gamla notböcker eller arkivinspelningar som gruppen tolkar på sitt eget unika sätt. Trion bildades på Kungliga musikhögskolan i Stockholm, där samtliga medlemmar studerar eller har studerat.

  Medverkande:

  Lovis Jacobsson, Cittern

  Lovis är en erfaren knäppinstrumentalist med musikaliska rötter i både Sörmland och Värmland. Lovis har flera års utbildning inom folkmusik från musikhögskolan Ingesund, Skurups och Malungs folkhögskolor samt KMH i Stockholm. Han har spelat på flera välkända scener och festivaler i Sverige som Linköpings folkmusikfestival, Umefolk, Stallet, Folkmusikens hus och Ransäterstämman m.fl.

  Albin Myrin, Klarinett

  Albin kommer från Karlstad men har sina musikaliska rötter i den västgötska låttraditionen. Han har studerat folkmusik vid ESI i Tobo och KMH i Stockholm. Förutom Västanvinden spelar han i flera unga folkmusikband som är på väg att etablera sig på folkmusikscenen, däribland Rodebjer & Myrin och Kalejdoskop. Albin är även aktuell med sin soloskiva ”10 Springleikar från Lom” som gavs ut i november 2022 genom norska skivbolaget Melovitten.

  Erland Westerström, Munspel

  Erland är en av Sveriges skickligaste munspelare och är den ende munspelaren med högskoleutbildning i svensk folkmusik. Erland är född och uppväxt i Stockholm men har en förkärlek för låtar från Jämtland, Medelpad och Härjedalen. 2019 blev han riksspelman på låtar från Jämtland. Våren 2020 släppte Erland soloalbumet ”Andas!” som bland annat var nominerad i kategorin Folk på Manifestgalan och valdes ut som “Årets solo” av musikmagasinet Lira.

Lovis Jacobsson

Albin Myrin

Erland Westerström

Dag Tid
Visa mer