Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

En skoldag 1906

Bort med skrivböcker och mobiler och fram med griffeltavlan! I Väla skola får eleverna ikläda sig en ny roll och uppleva en skoldag som den kunde se ut vid förra sekelskiftet.

 • I Väla skola är det bäst att alla har läst läxan ordentligt för här blir det både kristendom‚ välskrivning‚ högläsning och naturkunnighet. Kanske genomförs även en renlighetsinspektion! När skoldagen är slut kan det hända att ni får titta in i lärarbostaden och se hur det ser ut där.

  Både barn och vuxna får nya namn och roller. Efter skoldagens slut samtalar vi om besöket och gör jämförelser mellan att vara barn då och nu.

  Information

  Fullbokat hösten -22. Under 2023 är det ingen En skoldag

  Ämne: Levande historia
  Tid: Klockan 09.15 och 12.15.

  Programmets längd: 1.5 timmar

  Pris: 1 200 kronor

  Programmet vänder sig endast till årskurs 3 och maxantalelever är 25 per program.

  Övrigt: Skolprogrammen bör bokas minst 1 vecka i förväg.

   

  Material till läraren

  För att dina elever ska ha möjlighet att leva sig in i hur det kan ha varit att växa upp i början av 1900-talet kan lite förberedelse vara bra. Berätta gärna om skolan förr, läs texterna i en av pdf:erna nedan, gå igenom läxorna och sjung psalmen, tala med eleverna om matsäck och hur man kan klä sig för att se gammaldags ut.

   

 • Viktig information för läsåren 2022 och 2023.

  Hösten 2022 är visningen fullbokad samt under år 2023 kommer Väla skola vara stängd för renovering och då kommer det dessvärre inte vara möjligt att boka visningen ”En skoldag 1906”.

 • Lektionens koppling till de globala målen

  Globala målen - God utbildning för alla Globala målen - minskad ojämlikhet

  Läs mer om de globala målen.