Hur djup är din kunskap om Östersjön?

Idag lanserar Skansen en digital kampanj för att uppmärksamma Baltic Sea Science Center och det fantastiska djur- och växtlivet under Östersjöns yta!

 • Visste du att gråsälar kan dyka till flera hundra meters djup? Eller att Östersjön är världens näst största hav med bräckt vatten efter Svarta havet? Inne på Baltic Sea Science Center kan våra gäster dyka ned och lära sig mer om allt fantastiskt som lever där – ända ner till det mytomspunna Landsortsdjupet på 459 meter.

  Under två veckor i november, med start idag, uppmärksammar Skansen Östersjön och Baltic Sea Science Center i en animerad kampanj i våra digitala kanaler. Tillsammans med våra samarbetspartners välkomnar vi er ner i djupet!

  Ta hand om havet!

  Östersjön är hårt belastat av oss människor men tvärt emot vad många tror är Östersjön varken död eller döende. Det finns mycket vackert kvar att ta hand om och en unik blandning av arter.

  – Med kampanjen vill vi uppmuntra våra besökare och följare på sociala medier att lära sig mer om vårt närmaste hav och hur vi kan ta hand om det! säger Anna Björn, enhetschef på Baltic Sea Science Center.

  Hur djup är din kunskap?

  Hur djup är din kunskap? Utforska Östersjön under ytan på Skansen.