Succépremiär för Skansens nysatsning Winter Lights

Premiärdagarna bjöd på glädjande resultat i både gästreaktioner och siffror när hela 3 845 personer kom för att uppleva Winter Lights.

 • I förra veckan var det premiär för nysatsningen Winter lights på Skansen – en upplevelsebaserad promenad kantad av stämningsfullt ljus och ljud. Premiärdagarna bjöd på glädjande resultat i både gästreaktioner och siffror när hela 3 845 personer kom för att uppleva Winter Lights.

  – Skansen har sedan ett par år tillbaka fokuserat extra mycket på utveckling av erbjudandet till gäst. Vi vill ta oss närmare nutiden och vara aktuella med nya överraskande upplevelser. Det har därför varit extra spännande för oss att öppna upp en helt ny attraktion mitt i det svenska vintermörkret. Efter premiärhelgen är det så roligt att se att både gamla och nya Skansengäster har hittat hit, och njutit av att uppleva Skansen på ett helt nytt sätt, säger Yvonne Nordlind, tf. vd / marknads- och kommunikationschef på Skansen.

  Winter Lights på Skansen öppnade i fredags, den 27 oktober, men redan två dagar tidigare var det smygpremiär och genrep för ljuspromenaden. Under de första fem kvällarna upplevde hela 3 845 gäster den stämningsfulla ljuspromenaden och reaktionerna lät inte vänta på sig.

  ”Den vanliga miljön förvandlas till något trolskt.”
  En Winter Lights-gäst

  ”Vi var där igår! Så fint! Alla bör se d! En upplevelse!”
  En Winter Lights-gäst

  Winter Lights är ett nytt koncept som kommer till Sverige, som är baserat på framgången med vinterljusspår som redan gjort succé internationellt. Upplevelsen på Skansen består av ett dussin stora och speciellt framtagna ljusinstallationer, ett skräddarsytt ljudlandskap och en mängd andra ljuseffekter och dekorationer. Under den 1,5 km långa promenaden får gäster se några av Skansens vackra kulturhistoriska miljöer och vackra omgivningar lysas upp i höst- och vintermörkret. Dessutom kantas ljuspromenaden av ett omsorgsfullt urval av säsongsanpassad mat och dryck att njuta av längs vägen.

  Winter Lights på Skansen har skapats av Temple Live Entertainment som är producenter av liveupplevelser över flera genrer i Storbritannien, Europa och Skandinavien. Projektet genomförs i samarbete med FKP Scorpio.

  Winter Lights går att uppleva till den 28 januari 2024

  Biljetter: Köps via Eventim

Två barn tittar närmre på de lysande blommorna under Winter Lights på Skansen.

En familj upplever Skansen i ett helt annat ljus under Winter Lights.

Små lysande djur dyker upp längs med Winter Lights-promenaden.