Årskort

Som årskortsmedlem har du tillgång till en park full av oförglömliga upplevelser. Och bäst av allt, du kan komma hit så många gånger du vill!

 • Ditt årskort gäller som entrébiljett under 12 månader från första besöket och visas upp i kassan vid varje besök. Som årskortsmedlem får du dessutom ett gäng fördelar som fri entré, rabatterade priser i våra butiker och restauranger och går förbi eventuella köer under ett helt år

  Vuxen 395 kronor

  Pensionär 375 kronor

  Student 375 kronor

  Årskortet inkluderar entré för kortinnehavaren. Ett eller flera barn (4-15 år) kan läggas till för 50 kronor/barn. Årskortet är personligt för dig som vuxen men inte för medföljande barn.

  Köp ditt årskort i vår biljettshop eller i våra entréer.

 • Förmåner för dig med årskort
  • Fri entré till Skansens ordinarie verksamhet ett helt år*
  • Förmånligt för medföljande barn: Ett eller flera barn kan läggas till för 50 kronor/barn. Barn 0-3 år har alltid fri entré.
  • Förtur förbi eventuella köer i vår huvudentré
  • 10% rabatt och under året speciellt utvalda erbjudanden på Skansens egna försäljningsställen: Skansenbutiken, Logen, Lill-Skansenbutiken, Krukmakeriet och Bageriet
  • 10% rabatt hos Skansens interna partners: Glasbruket, Terrassen, Balderslunden, Våffelbruket, Gamla Krogen, Café Petissan, Restauration Gubbhyllan och Krogen Stora Gungan**
  • 5% rabatt hos Skansens interna partners: Flickorna Helin, Kafé Artur och Koloni (gäller ej alkohol)**
  • Förmånliga rabatthäften på Galejans tivoli**

  *Separat biljett tillkommer för vissa evenemang och aktiviteter så som konserter, föreställningar, Allsång på Skansen (ståplats ingår dock i årskortet), Winter Lights, Skansen-Akvariet och vissa kurser och visningar. Däremot kan årskortsinnehavare på vissa evenemang och aktiviteter få rabatt på biljetten, vilket då kommer framgå vid bokningstillfället.

  **Fullständig information om rabatter och/eller erbjudanden hos Skansens interna partners ansvaras för av respektive partner

  Skansen förbehåller sig rätten att ändra årskortets förmånserbjudande.

 • Ge bort ett presentkort på årskortet

  Ett årskort till Skansen är världens bästa present om ni frågar oss – en gåva som räcker i 365 dagar! Köp ett eller flera presentkort på årskort i Skansenbutikens webbshop eller i våra entréer att ge bort som gåva. Presentkortet kommer i ett fint konvolut och är färdigt att ges bort!

 • Ge bort årskort som företagsgåva

  Med ett årskort ger du företagets medarbetare fri tillgång till natur och kultur. En present som faktiskt kommer till användning, och skänker glädje och återhämtning under ett helt års tid. Vill du köpa årskort som present till kollegor och anställda? Skansen erbjuder dig och ditt företag en personlig kontakt för bästa möjliga service. Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Gäster och Skansens personal leker lekar från förr. En flicka går på styltor i förgrunden.

Skansen ska levandegöra och bevara upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Genom att köpa ett årskort bidrar du till det arbetet! Intäkterna från ditt årskort går oavkortat till att underhålla och utveckla Skansen.

 • Frågor och svar

  • När börjar mitt årskort att gälla?

   Ditt årskort aktiveras vid ditt första besök på Skansen och gäller sedan i tolv månader.

  • Jag har köpt årskort online, när måste jag senast hämta det?

   Ditt årskort behöver hämtas ut inom 3 månader från inköpsdatum.

  • Gäller årskortet för allt på Skansen?

   Ditt årskort fungerar som entré till Skansens ordinarie verksamhet.

   Separat biljett tillkommer för vissa evenemang och aktiviteter så som konserter, föreställningar, Allsång på Skansen, Winter Lights, Skansen-Akvariet och vissa kurser och visningar. Däremot kan årskortsinnehavare på vissa evenemang och aktiviteter få rabatt på biljetten, vilket då kommer framgå vid bokningstillfället.

  • När går mitt årskort ut?

   Du kan ta reda på ditt årskorts giltighetstid genom att mejla oss på info@skansen.se eller fråga vår entrépersonal. Ange ditt årskortsnummer eller personnummer.

  • Kan jag låna ut mitt årskort till en annan person?

   Ditt årskort är personligt och får inte lånas ut.

   Innehavarens namn ska textas på kortets baksida och Skansens personal har rätt att kontrollera legitimation så att ditt kort inte missbrukas.

  • Jag har tappar bort mitt årskort, vad gör jag nu?

   Vid förlust av kortet, med korrekt registrerade personuppgifter, är det möjligt att få ett ersättningskort mot en administrativ avgift.

   Ersättningskortet kommer att ha samma giltighetstid som det förlorade kortet. Ersättningskort kan endast hämtas i Skansens huvudentré, under ordinarie öppettid, och mot uppvisande av legitimation.