Mat och dryck för alla smaker

Skansens restauranger och kaféer har någonting som passar alla. Här serveras allt från oemotståndliga bullar, frasiga våfflor och välsmakande husmanskost till festmåltider tillagade av närproducerade råvaror.

 • Upplev Skansens restauranger och kaféer

  Skansen är inte bara är en plats där man kan utforska Sveriges natur, kultur och djur, du kan även uppleva den rika matkulturen. På Skansen hittar du några av Stockholms bästa restauranger och kaféer.

  Som besökare kan du vandra genom Skansens unika trädgårdar, kulturhistoriska hus och gårdar, samtidigt som du kan ta del av ett brett utbud av restauranger, kaféer, matbodar och kiosker som erbjuder gastronomiska upplevelser. Allt från historiska traditionella svenska rätter, som kompletterar tidsresan genom historien som vi på Skansen erbjuder, till mer moderna smaker.

  Kom och njut av olika smakupplevelser oavsett om du är ute efter en sensationell middag, en enkel kopp kaffe, en god lunch i en fridfull och unik miljö mitt i pulsen av Stockholm och Djurgårdens fantastiska natur.

  Du kan även boka en middag på någon av våra restauranger för ditt företag eller vänner och familj. När du besöker vårt friluftsmuseum och djurpark, glöm inte att ta en paus och njut av en kulinarisk resa genom Sveriges rika matkultur.

  Köp din entrébiljett och upplev både en heldag på Skansen och nya smaksensationer.

 • Är grillarna tända?

  Grillarna är tända dagligen oktober–april. Under sommarmånaderna endast undantagsvis särskilda programdagar. Det är inte tillåtet att ta med egen grill.