Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

21 mars: Yrkesmässa för gymnasieelever – arbeta med vatten och hav

Boka in dina elever på en unik yrkesmässa torsdag 21 mars då vi välkomnar gymnasieelever som är nyfikna på yrken och studievägar kopplat till vatten och hav! Prata med aktiva yrkesmänniskor som skeppare, dykare, marinbiologer, miljöanalytiker, fiskveterinär och vetenskapsjournalister. På plats finns även studenter och studievägledare.

 • Hjälp dina elever att se möjligheterna efter studenten, oavsett om de är intresserade av biologi, samhällsfrågor eller teknik – det finns idag en stor efterfrågan på marin kompetens från många arbetsgivare, och här kan eleverna inspireras och träffa yrkesverksamma inom olika fält.

  Inspiration till yrkesval och till gymnasiearbeten

  Mässan passar extra bra för åk 3 som börjar fundera på vad de ska göra efter studenten och åk 2 som ska göra gymnasiearbeten. Låt dem delta i en ”crash course” i vetenskaplig metod och statistik – grunden för ett riktigt bra gymnasiearbete!

  Under dagen finns både utställare och bokningsbara föreläsningar och workshops för dig och din klass. Du får information om bokningsbara pass när du anmält dig till mässan.

  Se alla pass här.

  Möt universitet, företag, organisationer och myndigheter

  På mässan träffar ni bland andra Naturvårdsverket, Skärgårdsstiftelsen, Deep Sea Reporter, Stockholm Vatten och Avfall, VRAK, Länsstyrelsen, Baltic Sea Science Center, Skansen, R/V Electra samt studenter, studievägledare och forskare från Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Läs mer om de som medverkar här

  Entré till Skansen ingår

  Yrkesmässan är gratis. Passa på att göra vårens studiebesök till Baltic Sea Science Center, i samband med ert besök på mässan har ni fri entré till Skansen!

  Event: Yrkesmässa för gymnasielever den 21 mars 2024
  (obs. sista bokningsdag är 19 mars 2024)
  Bokning: Ange antal elever i din bokning (se formulär nedan)

 • Föreläsningar och workshops

  Dessa bokas separat efter att du bokat din plats till mässan

   

Akvarium i Baltic Sea Science Center Foto: Mark Harris för SLU

Mässan arrangeras på Baltic Sea Science Center på Skansen. Här får ni uppleva stora akvarier, spännande och inspirerande utställningar och utöver mässan ta del av kunskap rörande vårt närmaste hav – Östersjön. Dagen genomförs i samarbete med Stockholms universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet och Stockholm Vatten och Avfall samt företag och aktörer som deltar i mässan.

 • BSSC alla samarbetsparterns_black kopiera

 • Kontakta oss på BSSC

  Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på på bssc@skansen.se