Evenemang och aktiviteter

Dans, musik och evenemang utgör en självklar del av Skansen – här kan du njuta av konserter, rocka loss på Allsången eller ta en svängom på någon av dansbanorna.

På scen

 • Magnus Uggla på Skansen

  15 juni 2024

  I sommar står Skansen som värd när Magnus Uggla går ihop med Blåsarsymfonikerna för att återskapa den enorma succén från Berwaldhallen.

 • Latin Bash Festival på Skansen

  29 juni 2024

  En färgsprakande festivaldag kantad av livemusik, kultur, dansshower, artister och latinamerikansk mat. Välkommen! Bienvenidos! Welcome!

 • Jazzkvällar på Skansen

  17, 24, 31 juli. 14, 21 augusti.

  Sommarens jazzkvällar bjuder på ett varierat innehåll där jazzklassikerna löper som en röd tråd genom programserien, för musikälskare i stort men också för inbitna jazzrävar! Varje vecka gästar nya artister vårt husband.

 • Hooja på Skansen

  3 augusti 2024

  Hooja och Mårdis kommer till Skansen och Sollidenscenen den 3 augusti! Med sig som support har de finska Steve ’n’ Seagulls.

 • Tomas Ledin på Skansen

  7 augusti 2024

  Tomas Ledin och hans vapendragare ska ut på sommarturné 2024 – och kommer till Skansen den 7 augusti. Denna kväll med support från Little Jinder!

 • Tommy Körberg på Skansen

  17 augusti 2024

  Tommy Körberg tar sin succéshow Grand Finale på sommarturné runt om i landet – den 17 augusti kommer han till Skansen och Sollidenscenen!

 • Rub a Dub reggaefestival. Foto: Masaaki Hirano

  18 augusti 2024

  Reggae på Galejan! Jamaicansk soundsystemkultur möter svensk folkpark under en dagsfest för alla åldrar den 18 augusti.

 • Vad fan hände LIVE på Skansen

  23 augusti 2024

  Alice och Klara tar livepodden till en helt ny nivå – det blir en maxad sensommarkväll med show, festivalkänsla, hemliga gäster, musik, spännande samtal och överraskningar!

 • Mikkey Dee på Skansen

  23 augusti 2024

  Mikkey Dee var länge medlem i ett av världens mest ikoniska rockband – Motörhead. Nu kommer han till Galejan för en kväll med Motörhead-klassiker!

 • Comedy Carneval på Skansen

  24 augusti 2024

  Sommarens roligaste nöje är tillbaka – en färgsprakande standup­upplevelse i tjugo städer med stor final på Skansen.

 • Marit Bergman Petra Marklund Frida Hyvönen Lill Lindfors konsert på Skansen

  30 augusti

  Vi gästas av poplegenden Marit Bergman tillsammans med vännerna Lill Lindfors, Petra Marklund och Frida Hyvönen som bjuder på musik från Marits långa solokarriär. Det blir en magisk sensommarkväll på Skansens scen Galejan!

 • Svartvit bild från evenemanget Happy Jazz på Sollidenscenen 1969

  17, 24, 31 juli och 14, 21 augusti

  Sommarens jazzkvällar bjuder på ett varierat innehåll där jazzklassikerna löper som en röd tråd genom programserien, för musikälskare i stort men också för inbitna jazzrävar!

 • Sollidenscenen och Galejans scen på Skansen är utomhusarenor och alla evenemang genomförs oavsett väder. Skulle ett evenemang mot förmodan behöva ställas in så kommer det att kommuniceras här på hemsidan.

 • Tillgänglighet vid scenevenemang

  Hörslingor: Parketten på Sollidenplan är utrustad med hörslingor för att underlätta för dig med hörselnedsättning.

  Rullstolsplatser med hörslingor: Om du använder rullstol finns särskilda platser på hyllan, de är även utrustade med hörslingor för att ge dig en komplett och bekväm upplevelse.

  Prioriterad plats för rullstolar och permobiler: För att säkerställa både komfort och säkerhet för dig som använder rullstol eller permobil, finns avsatt plats på hyllan. Denna placering ger också en förbättrad sikt över evenemangen.

  Handikapptoaletter/Rullstolstoaletter: Vi erbjuder alltid tillgång till handikappanpassade toaletter på konsertområdet.

  Kontakta oss för det bästa stödet

  Om du har en dold funktionsvariation och behöver extra stöd eller anpassningar för att njuta av våra evenemang på Sollidenplan, är du välkommen att kontakta oss. Vi strävar efter att tillgodose dina behov på bästa möjliga sätt. Observera att vissa åtgärder kan kräva uppvisande av intyg för att säkerställa korrekt hantering. Vi ser fram emot att välkomna dig till Skansen och göra din upplevelse så angenäm som möjligt. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Kontakt: info@skansen.se