Evenemang och aktiviteter

Dans, musik och evenemang utgör en självklar del av Skansen – här kan du njuta av konserter, rocka loss på Allsången eller ta en svängom på någon av dansbanorna.

På scen

 • 26 maj 2024

  Inled konsertsommaren med en söndagskonsert när Helen Sjöholm och Anders Widmark intar Sollidenscenen! Med sig på scen har de Zoie Finer, Claes Janson och två sångkörer.

 • 15 juni 2024

  I sommar står Skansen som värd när Magnus Uggla går ihop med Blåsarsymfonikerna för att återskapa den enorma succén från Berwaldhallen.

 • 29 juni 2024

  En färgsprakande festivaldag kantad av livemusik, kultur, dansshower, artister och latinamerikansk mat. Välkommen! Bienvenidos! Welcome!

 • 3 augusti 2024

  Hooja och Mårdis kommer till Skansen och Sollidenscenen den 3 augusti! Med sig som support har de finska Steve ’n’ Seagulls.

 • 7 augusti 2024

  Tomas Ledin och hans vapendragare ska ut på sommarturné 2024 – och kommer till Skansen den 7 augusti.

 • 17 augusti 2024

  Tommy Körberg tar sin succéshow Grand Finale på sommarturné runt om i landet – den 17 augusti kommer han till Skansen och Sollidenscenen!

 • 23 augusti 2024

  Alice och Klara tar livepodden till en helt ny nivå – det blir en maxad sensommarkväll med show, festivalkänsla, hemliga gäster, musik, spännande samtal och överraskningar!

 • 23 augusti 2024

  Mikkey Dee var länge medlem i ett av världens mest ikoniska rockband – Motörhead. Nu kommer han till Galejan för en kväll med Motörhead-klassiker!

 • 24 augusti 2024

  Sommarens roligaste nöje är tillbaka – en färgsprakande standup­upplevelse i tjugo städer med stor final på Skansen.

 • Sollidenscenen och Galejans scen på Skansen är utomhusarenor och alla evenemang genomförs oavsett väder. Skulle ett evenemang mot förmodan behöva ställas in så kommer det att kommuniceras här på hemsidan.

Tillgänglighet vid scenevenemang

 • För dig med funktionsvariationer:

  Hörslingor: Parketten på Sollidenplan är utrustad med hörslingor för att underlätta för dig med hörselnedsättning.

  Rullstolsplatser med hörslingor: Om du använder rullstol finns särskilda platser på hyllan, de är även utrustade med hörslingor för att ge dig en komplett och bekväm upplevelse.

  Prioriterad plats för rullstolar och permobiler: För att säkerställa både komfort och säkerhet för dig som använder rullstol eller permobil, finns avsatt plats på hyllan. Denna placering ger också en förbättrad sikt över evenemangen.

  Handikapptoaletter/Rullstolstoaletter: Vi erbjuder alltid tillgång till handikappanpassade toaletter på konsertområdet, både under konserter och Allsången.

   

  Kontakta oss för det bästa stödet:

  Om du har en dold funktionsvariation och behöver extra stöd eller anpassningar för att njuta av våra evenemang på Sollidenplan, är du välkommen att kontakta oss. Vi strävar efter att tillgodose dina behov på bästa möjliga sätt. Observera att vissa åtgärder kan kräva uppvisande av intyg för att säkerställa korrekt hantering.

  Kontakt: info@skansen.se

  Vi ser fram emot att välkomna dig till Skansen och Sollidenplan och göra din upplevelse så angenäm som möjligt. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.