Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Högtider och traditioner

På Skansen firas många av årets största högtider och traditioner. Parken myllrar av liv, nya och gamla traditioner och roliga aktiviteter – kom och fira tillsammans med oss!

  • Skansens grundare Artur Hazelius anslöt sig tidigt till flera av de traditioner som idag upplevs som klassiskt svenska, och skapade även nya. Redan ett halvår efter att Skansen öppnat kunde man fira valborgsmässoafton här. Året efter kom Hazelius på idén att fira Sveriges nationaldag den 6 juni, och senare samma år skred det första luciatåget genom parken. Här kan du läsa mer om historiken kring de högtider och traditioner som firas på Skansen – och hur vi firandet sett ut hos oss genom tiderna.

Kom i stämning hos oss! Här har vi samlat allt som händer på Skansen i jul. Kika in julsmyckade hus och gårdar, se vintervakna djur och upplev smaker, musik, julsägner och pyssel för hela familjen. Fredag-söndag mellan 24 november och 17 december kan du besöka vår traditionsenliga julmarknad som fyller 120 år i år.

Högtider med kärlek och dans