Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Skansens julmarknad

Upplev en historisk julmarknad, med anor från 1903. Här kan du köpa allt från hemslöjd och design till godis, hemstöpta ljus och hemliga julklappar.

  • På julmarknaden hittar du ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar.

  • Julmarknad på Skansen Foto: Richard von Hofsten

    Julmarknad på Skansen

  • Förutom marknaden på Bollnästorget kan du ta del av traditionen och historien kring jul, där såväl människa som djur är en del av berättelsen. Värm dig vid den öppna elden i någon av de julsmyckade husen och gårdarna, och lyssna till sägner och berättelser om julens traditioner och firande från förr. Möt våra vintervakna djur och lär dig om deras betydelse för julen. Vi arrangerar aktiviteter och pyssel för stora och små runt om i parken. Skansens julmarknad är unik i sitt slag, en levande miljö där ni själva är en del av julupplevelsen.

  • Välkommen åter 2023

    Julmarknaden har då öppet fredag–söndag 24 november–17 december 10.00–16.00.