Comedy Carnival – 24 augusti

Sommarens roligaste nöje är tillbaka – en färgsprakande standup­upplevelse i tjugo städer med stor final på Skansen. Den rullande humor­cirkusen Comedy Carnival åter­vänder med en blandning av förra årets succé­komiker och ett gäng nya ansikten.

 • Praktisk information

  Biljetter: Köps via Kulturaktiebolaget (entré till Skansen ingår)

  Platser: Fri placering för både sitt- och ståplatser

  Tillgänglighet: Om du har en dold funktionsvariation och behöver extra stöd eller anpassningar för att njuta av våra evenemang, är du välkommen att kontakta oss. Kontakt: info@skansen.se

  Insläpp: från kl 17.00

  Föreställningens start: kl 19.00

  Längd: 140 minuter inkl. 20 minuters paus

  Ingen åldersgräns

 • Kirsty Armstrong

  Efter att ha gått den långa vägen från de små scenerna och jobbat mer och hårdare än de flesta har Kirsty Armstrong kommit ut på andra sidan som en av landets mest unika standupkomiker. Det hårda jobbet kröntes med utmärkelsen Årets kvinnliga komiker på Standupgalan 2022. Kirsty är en flitigt anlitad komiker över hela Sverige som med rå talang och en äkthet få matchar givit henne en trogen skara fans. I början av 2024 turnerade Kirsty landet runt med sin soloföreställning Pöka och i vår är hon del av ytterligare två rikstäckande standup-turnéer.

  Henrik Nyblom

  Träffsäker observationskomik och livsbetraktelser från en utvandrad Skara-gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Henrik är en av de snabbast stigande och yvigt flygande raketerna på den svenska humorhimlen. Ingen kväll är den andra lik. Har våren 2024 turnerat land och rike runt med föreställningen Figaro Paninis Kakafoniska Dödsdans.

  André Wickström

  En humorikon i två länder. Sedan debuten 1995 har André Wickström jobbat sig upp till en position som komiker få andra kan stoltsera med. Tack vare medverkan i succéprogram som Solsidan, Parlamentet, Roast på Berns och många andra sammanhang har André Wickström med sin klingande finlandssvenska blivit en etablerad humorstjärna i Sverige. Men det är på standupscenen André är som allra bäst, något publiken kommer märka i sommar.

  Magnus Betnér

  Humorlegendar. Provokatör. Debattör. Komiskt geni. I över 25 år har Magnus Betnér rört upp känslor. Med fler föreställningar och fler lappar på luckan än landets övriga komiker tillsammans så är Magnus Betnér fortfarande långt från mätt. Är 2024 ute på mastodont-turnén Bränner ned huset med Nisse Hallberg och kommer i sommar delta på samtliga datum av Comedy Carnival. I vinter ingår han i ensemblen för pjäsen Tomten är far till alla barnen. Vem behöver semester?

  Messiah Hallberg

  Sin generations bästa standupkomiker brukar Messiah Hallberg beskriva sig själv som. Kanske har han rätt. Med en enorm integritet och en arbetsmoral få kan matcha så har Messiah sedan debuten blivit ett känt ansikte i tv och en lika känd röst i podd och radio. Ifjol tog Messiah även över programledarskapet i Svenska Nyheter på SVT och efter några säsonger kan han nu även kalla sig folkkär.

  Christoffer Nyqvist

  En av svensk standups kommande storstjärnor. Om han inte redan är det? På några få år har Christoffer Nyqvist hunnit med mer än vad andra komiker lyckas med under en hel karriär. Innan han ens haft premiär för sin första soloturné »För all del« så har den redan sålt slut i stort sett varje kväll. Lägg där till tiotalet extraföreställningar och du kan börja förstå att Christoffer Nyqvist är något utöver det vanliga. Förutom att vara en av landets största komiker på sociala medier så är Christoffer välbekant för publiken både i tv och radio.

  Nisse Hallberg

  Svensk standups bäste och mest transparenta storyteller. Det finns ingen brist som Nisse inte tar med sig upp på scenen. För det är just där tillkortakommanden skall ventileras och skrattas åt. Och det finns mycket av den varan. Nisse hörs i flera egna poddar, till exempel Kafferepet och Nisse å den där äldre. 2022 vann Nisse pris för Årets Föreställning på Standupgalan för soloshowen Tomten Är Ensam. Turnerar våren 2024 landet runt med turnén Bränner ner huset med Magnus Betnér.

Här hittar du Sollidenscenen