Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Midsommarkonsert med Lena Willemark

Välkommen på en blomstrande musikhyllning till ljuset och sommaren med tre fantastiska musikanter! Grammisvinnaren Lena Willemark på sång och fiol, Simon Nyberg på gitarr och Anders Johansson på kontrabas.

 • Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Färden och utforskandet av musiken fortsätter med oförminskad kraft, och med åren har Lena Willemark alltmer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister – mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet.

  En annan del av sitt skapande utgör komponerandet; hon har i alla olika konstellationer under åren komponerat och arrangerat en mängd musik. Willemark har dessutom tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar, och hon är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien samt Riksspelman.

  På albumet Svenska låtar (tillsammans med Jonas Knutsson och Mats Öberg) tolkar Willemark svensk modern visskatt signerad Marie Bergman, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk och Ola Magnell med flera. På ett nytt unikt sätt som är färgstarkt och vilt, subtilt och skört rör hon sig med både lätthet och tyngd i de djupt personliga tolkningarna. Albumet vann en Grammis för bästa Folkmusikalbum.

  På midsommaraftonens får vi uppleva några av dessa tolkningar.

  Anders Johnsson har jobbat som frilansande musiker i många olika genrer sedan studierna på musikhögskolan i Stockholm. Bland hans återkommande uppdrag finns Radiosymfonikerna, Anders Berglund, Louise Hoffsten, Jill Johnsson och Hans Ek.

  Simon Nyberg är en frilansande folkmusiker med bakgrund inom jazzmusik. Han spelar musik från världens alla längd- och breddgrader och på olika stränginstrument, oftast på en 12-strängad gitarr som kan beskrivas som ”konstig folkmusikstämning”. Nyberg har tidigare spelat med Jonas Knutsson, Jaron Freeman-Fox, Jenny Ritter, Six String Yada och Sébastien Dubé.

Dag Tid
Visa fler

Här hittar du Tingsvallen