Modelljärnväg på Skansen

Den 5-6 oktober är Sveriges mest fascinerande modelljärnvägsbygge tillbaka på Skansen! Kliv in i en miniatyrvärld full av nostalgi, spännande teknik och detaljrikedom. I höst gästas Skansen av föreningen för modelljärnvägar i moduler, Mälarmodulmöte, som bygger upp en 400 kvadratmeter modelljärnväg föreställandes en sommardag i Sverige 1971.

  • Galejan gästas av föreningen för modelljärnvägar i moduler, Mälarmodulmöte, som bygger upp 400 kvadratmetermodelljärnväg föreställandes en sommardag i Sverige 1971. Kliv in i en miniatyrvärld i skala 1:87 som är full av nostalgi, spännande teknik och detaljrikedom.

    Förutom den stora modelljärnvägen kommer Torbjörn Holmberg att visa fantastiska ”Östermo Station”, en smalspårig modelljärnväg i moduler i skala 1:45. Mindre blir det med Gustav Lundströms fina modulbana i skala 1:160 som också finns på plats. Missa inte heller den unika möjligheten att se Anders Runnholms underbara diorama ”Firma Schroth & Kohrn” i skala 1:35. Dioramat är en detaljrik och realistisk skildring av ett fabriksområde med en smalspårig järnväg i Sverige på 60-talet.

    Hobbypress förlag finns på plats med aktiviteter för barn, där de får prova på att bygga modeller och måla figurer. Trafik-Nostalgiska förlaget säljer böcker med bland annat historiska teman från järnvägar, spårvagnar, bussar och stadsskildringar. På plats finns även Stockholms Modelljärnvägsklubb och Modelljärnvägsföreningen Smalspårsfrämjandet.

Dag Tid
5 oktober 2024 10.00-16.00
6 oktober 2024 10.00-16.00
Visa mer

Här hittar du Galejan