Djuren på bondgården

Vi besöker Skånegården och de djur som bor där. Varför har man djur på en bondgård och vad får vi från de olika djuren? Följ med på en digital skolvisning från ert klassrum.

 • Bland höns och grisar

  Häng med till Skånegården där vi besöker de olika djur som bor här. Vi släpper ut hönsen och besöker deras reden. Säger hej till grisarna, undersöker kornas långa tungor och pratar om varför man har djur på en bondgård och vad vi människor får från de olika djuren.

  Vi fokuserar på begrepp som näringskedja, kretslopp, växtätare, idisslare, fåglar, däggdjur.

  Information

  Ämne: Djur och natur
  Tid: Hela året

  Programmets längd: Cirka 45 min
  Pris: 900 kr

  Programmet vänder sig till: Alla årskurser och studieformer.
  Övrigt: Skolprogrammen bör bokas minst 1 vecka i förväg.

 • Digitalt skolprogram

  Det här är ett digitalt skolprogram vilket gör att ni kan ta del av den från ert eget klassrum. Visningen sker via Teams eller annan digital plattform som passar er.

 • Lektionens koppling till de globala målen

  Globala målen - God utbildning för alla Globala målen - Bekämpa klimatförändringarna Globala målen - Hav och marina resurser Globala målen - Ekosystem och biologisk mångfald

  Läs mer om de globala målen.

 • Fyll i formuläret för att skicka en förfrågan om önskad dag och tid för besöket. Ange gärna flera datum och tider för att vi enklare ska hitta en tid som passar er. Har ni fler frågor kan ni kontakta oss på bokning@skansen.se

   

 • Skolbokning
  För- och efternamn