Pressrum

Här finner du pressmeddelanden, pressbilder och kontaktuppgifter till pressansvarig. Som journalist är du varmt välkommen att boka ett besök eller kontakta oss vid frågor.

  • Pressbilder för Skansen

    Ladda ner bilder från Skansens mediabank för användning av press. Här finns bilder på vår park, djuren, evenemang och våra talespersoner.

  • Pressbilder för Skansenbutiken

    Ladda ner bilder från Skansenbutikens mediabank för användning av press. Här finns bilder på produkter och vår egen kollektion.

Aktuellt

  • Hazeliusporten på Skansen Foto: Marie Anderson

    12 februari 2025, 11.21

    Skansen har ännu en gång hyllats av stockholmarna och tilldelats prestigefyllda utmärkelser i Evimetrix undersökning Stockholmarnas favoritmuseum 2024. Skansen tar hem förstaplatserna i kategorierna Trivsammaste miljö och Starkaste varumärke (Nöjd Kund Index vägt mot kännedom). Dessutom placerar sig Skansen som tvåa för barnperspektivet och trea som barnfamiljernas favoritmuseum.

  • Drop_in-brollop_skylt

    11 februari 2025, 10.23

    Den 14 juni 2025 arrangeras Skansens omtyckta drop in-bröllop, en tradition som sedan starten 2010 har lockat över 4 000 par att säga ja i en historisk och naturskön miljö. Förra året lanserades möjligheten att förboka en vigselplats och ett klockslag – i år utökas dessa till 200 vigseltider på 13 vackra vigselplatser runt om på Skansen. Bokningen öppnar den 14 februari

  • Samernas nationaldag på Skansen

    03 februari 2025, 9.50

    Med start på samernas nationaldag den 6 februari bjuder Skansen in till fyra fördjupande och inspirerande temadagar. Mellan 6–9 februari uppmärksammas Sveriges urfolk och deras kultur – då och nu. Med ett program som passar både stora och små, är detta en möjlighet att lära känna och uppleva samernas unika kulturarv.

  • RNA forskning collage

    24 januari 2025, 13.23

    Hur kan små partiklar i luften ge nya insikter om vilda djurs hälsa och livsmiljö? Skansen har deltagit i ett forskningsprojekt där forskare från Stockholms universitet undersöker hur luftburet RNA, en form av DNA, kan användas för att identifiera arter i det vilda och även ge information om deras hälsa.

Följ oss på Sociala media