Tunnbrödbakning i Bagarstugan

Prova på att baka tunnbröd på traditionellt sätt i vedeldad ugn! Vi berättar om processen och visar hur man gör – sedan får du själv prova att baka och ta med dig det nygräddade tunnbrödet hem.

  • Förr bakade gårdarna bröd på våren och hösten, beroende på när mjölet kunde malas. Det tar flera dagar av eldande att få upp rätt temperatur i ugnen. Bakstror, kvinnor och ibland män, som var duktiga på bakning, gick runt i de olika byarna och bakade åt gårdarna. Tunnbröd av kornmjöl var det dominerande vardagsbrödet långt in i vår tid.​

    Bagarstugan på Skansen kommer från Offerdal i Jämtland och visar tiden runt sekelskiftet 1900, men fungerar än idag.​

    Välkommen att själv prova på att baka tunnbröd i vedeldad ugn, för att sedan ta med dig det väldoftande och nygräddade brödet hem.

Datumet för aktiviteten har passerat – håll utkik efter nya tider!

Hitta till Bagarstugan