Tunnbrödbakning i Bagarstugan

Prova på att baka tunnbröd på traditionellt sätt i vedeldad ugn! Vi berättar om processen och visar hur man gör – sedan får du själv prova att baka och ta med dig det nygräddade tunnbrödet hem.

  • Välkommen att själv prova på att baka tunnbröd i vedeldad ugn, för att sedan ta med dig det väldoftande och nygräddade brödet hem.

    Förr bakade gårdarna bröd på våren och hösten, beroende på när mjölet kunde malas. Det tar flera dagar av eldande att få upp rätt temperatur i ugnen. Bakstror, kvinnor och ibland män, som var duktiga på bakning, gick runt i de olika byarna och bakade åt gårdarna. Tunnbröd av kornmjöl var det dominerande vardagsbrödet långt in i vår tid.​

    Bagarstugan på Skansen kommer från Offerdal i Jämtland och visar tiden runt sekelskiftet 1900, men fungerar än idag.​

     

  • Praktisk information

    Datum och tid:

    • Söndag 17 november kl. 17.00–18.30
    • Torsdag 21 november kl. 16.00–17.30
    • Fredag 22 november kl. 16.00–17.30
    • Lördag 23 november kl. 17.00–18.30
    • Söndag 24 november kl. 17.00–18.30

    Åldersgräns: 12 år

    Mötesplats: Vid Skansens huvudentré, 15 minuter innan workshopens starttid

    Pris: 150 kr per person
    Entré till Skansen tillkommer, årskort gäller

    Bokning: Bokning och betalning sker via bokningsformuläret nedan

Dag Tid
Idag, 21 november 2024 16.00-17.30
22 november 2024 16.00-17.30
23 november 2024 17.00-18.30
24 november 2024 17.00-18.30
Visa mer

Hitta till Bagarstugan