Östersjödagen 2024, 29 augusti – lärarevent om havets koppling till vårt samhälle (eventet har passerat)

Är du lärare eller rektor i åk 7–9 eller på gymnasiet? Välkommen på fortbildning och after work med mingel i Östersjöns tecken!

  • Presentationer för nedladdning (tillgängliga t.om. 2024-09-15)

    Här hittar du pdf-versioner av Linda Evjens och Håkan Tunóns föreläsningar.

    Linda Ejvans_Tillsammans för världens mest hållbara stad

    Håkan Tunon_Väsen och natursyn-handout

    Håkan vill även tipsa om en antologi som resurs för biologisk mångfald i alla skolämnen, där alla kapitel finns nedladningsbara som PDF:er här: www.slu.se/antologi-bm

    (Vi har tyvärr inte möjlighet att dela Christoph Humborgs föreläsning).

    Obs: Pdf:erna är tillgängliga till 2024-09-15.

     Ps. du har väl fyllt i utvärderingen av kvällen? Annars hittar du den här

     

  • Detta event har passerat. Välkommen till ett firande av vårt närmsta hav under Östersjödagen den 29 augusti. En kväll med fortbildning för er i skolans värld. Årets tema är ”Östersjön – för vem, vad och hur?” och är en kväll om havets koppling till vårt samhälle.

    Baltic Sea Science Center är ett kunskapscenter med Östersjön i fokus. Här kan besökare uppleva unika akvarier och interaktiva utställningar om Östersjön och dess koppling till människan och samhället. Under kvällen får du ta del av information och kunskap i spännande föreläsningar samt mingla med lite dryck och enklare tilltugg. Ni får också möjlighet att under höstterminen boka en kostnadsfri lektion för dig och din klass på Baltic Sea Science Center. Kvällen är kostnadsfri men anmälan krävs.

    Vad: Östersjödagen 2024 – fortbildning och after work 
    När och var: Detta event har passerat.
    Målgrupp: Du som arbetar inom skolan åk 7-9 och gymnasiet (lärare, rektorer, studievägledare mm)
    Pris: Kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

    Östersjödagen arrangeras av Baltic Sea Science Center i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Stockholm Vatten och Avfall och Stockholms universitet.

  • Program

    17:00 Dörrarna öppnas och du välkomnas ned i akvariehallen där vi håller en introduktion och du får något lättare att äta och dricka samt mingla.

    17:30 – 19:10 Tre aktiviteter fördelat på tre grupper, roteras efter 30 min:

    • Labbet plan 5: Sveriges lantbruksuniversitet, Håkan Tunón berättar om:  Natursyn, folktro och biologisk mångfald: Om vårt förhållande till naturen.
      Utställning plan 3:
    • Stockholm Vatten och Avfall, Linda Evjen berättar om: Snuskets historia och hur modiga beslut kring avloppshantering skapar förutsättningar för renare sjöar och hav.
      Filmsalen plan 3:
    • Christoph Humborg från Stockholms universitet berättar om värdet av kusten i ett förändrat klimat. Vad kostar åtgärderna och vad blir prislappen om inte tillräcklig hänsyn tas till kusten?

    19:10 – 19:30  Akvariehallen plan 1: Mingla med andra lärare, passa på att uppleva miljön och träffa våra samarbetspartners och andra intressenter.

    Obs. Programmet kan komma att förändras.

    Har du frågor kontakta gärna oss på Baltic Sea Science Center via mejl på bssc@skansen.se

    Psst! Du har väl inte missat att vi tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall erbjuder kostnadsfri undervisning för alla skolor inom Huddinge kommun och Stockholms kommun?

  • BSSC alla samarbetsparterns_black kopiera