Gör din egen brännvinskryddning

I Apoteket finns Sveriges äldsta bevarade apoteksinredning och här arbetar riktiga apotekare klädda enligt det sena 1700-talets mode. Idag dricks kryddad snaps främst som rusdryck vid högtider men historiskt har det setts som en kraftfull medicin för alla tänkbara sjukdomar och åkommor.

 • Apotekaren möter er vid Skansens huvudentré och tillsammans går ni genom de stämningsfulla stadskvarteren till apoteket. Där berättar apotekaren om den historiska miljön, tillverkningen av mediciner och synen på sjukdom och hälsa. Därefter får ni slå er ner vid ett långbord och under apotekarens guidning själva göra er en hälsobringande blandning med smak av 1700-talet.

  Under visningen får ni en vacker glasflaska samt ett recept med förslag på dryck att tillsätta blandningen när ni kommer hem.

 • Information

  När: Bokningsbar genom förfrågan, året runt
  Tidsåtgång: 1 timme
  Antal: Upp till 10 personer/grupp
  Pris: 5 500 kr (ink. moms) per visning. Entré till Skansen ingår.
  Kontakt: 08-442 82 70 eller mejl bokning@skansen.se

Stadskvarteren på Skansen Foto: Alex Hinchcliffe

Skansen är en unik eventplats för företagets kick-off, konferens eller familjedag för alla medarbetare. Som företag finns det många möjligheter att engagera sig i Skansen och stötta vårt arbete att bevara det svenska natur- och kulturarvet.