Marknader och temadagar

Närproducerat hantverk, lek och god mat och dryck – Skansens marknader sjuder av historia, kvalitet och tradition. När du besöker oss under årets temadagar får du djupdyka i allt från hantverk och trädgård till kulturhistoria.

 • Familj i boktryckarbostadens trädgård

  Varje vår botaniserar vi i allt som hör trädgård till! Trädgårdsdagarna bjuder på inspiration, kunskap och njutning inför stundande trädgårdssäsong med myllrande trädgårdsmarknad, naturnära upplevelser för barn och stort utbud av kurser, visningar och prova på-tillfällen.

 • Varje höst arrangeras Hantverksdagarna med syfte att synliggöra hantverkstraditionen och dess traderade kunskaper som en del av ett både traditionellt och fortlevande immateriellt kulturarv.

 • Gäster besöker julmarknaden på Skansen

  Upplev en historisk julmarknad! Varje år bjuder vi in till Skansens julmarknad med anor från 1903. Här hittar du många marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull.

 • Varje höst anordnar Skansens byalag en marknad, som de såg ut runt sekelskiftet 1900. Upplev en marknad med mat och hantverk, historiska karaktärer och lustiga lekar!

 • Medverka på Skansens marknader

  Vi är måna om att Skansens marknader håller hög kvalitet jobbar gärna nära lokala producenter och älskar hantverk i alla dess former. Vill du, din förening eller ditt företag delta vid våra marknader? Hör av dig med en presentation av dina produkter!

  För Höstmarknaden: kontakta Berit Forsberg

  För Julmarknaden: kontakta Leona von Zeipel