Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Marknader och temadagar

Närproducerat hantverk, lek och god mat och dryck – Skansens marknader sjuder av historia, kvalitet och tradition. När du besöker oss under årets temadagar får du djupdyka i allt från hantverk och trädgård till kulturhistoria.

 • Varje vår botaniserar vi i allt som hör trädgård till! Trädgårdsdagarna bjuder på inspiration, kunskap och njutning inför stundande trädgårdssäsong med myllrande trädgårdsmarknad, naturnära upplevelser för barn och stort utbud av kurser, visningar och prova på-tillfällen.

 • Skomakare på Skansen. Foto: Sara Kollberg

  Varje höst arrangeras Hantverksdagarna med syfte att synliggöra hantverkstraditionen och dess traderade kunskaper som en del av ett både traditionellt och fortlevande immateriellt kulturarv.

 • Medverka på Skansens marknader

  Vi är måna om att Skansens marknader håller hög kvalité, jobbar gärna nära lokala producenter och älskar hantverk i alla dess former. Vill du, din förening eller ditt företag delta vid våra marknader? Hör av dig med en presentation av dina produkter.

  För Höstmarknaden, kontakta Berit Forsberg

  För Julmarknaden, kontakta Leona von Zeipel