Anna Kinberg Batra blir ny ordförande i Skansens styrelse

Idag beslutade regeringen att förordna Anna Kinberg Batra som ny ordförande i Skansens styrelse, från och med 1 januari 2024 till och med 31 december 2026.

  • Regeringen har beslutat att förordna Anna Kinberg Batra som ny styrelseordförande för Stiftelsen Skansen. Förordnandet gäller från 1 januari 2024 till och med 31 december 2026.

    – Skansen är en av Stockholms allra viktigaste mötesplatser, för hela familjen och besökare från hela världen. Här finns både natur och kultur, nationaldag och nyårsfirande, andakt och allsång, för att bara nämna några delar av Skansens rika verksamhet som lockar miljonpublik varje år. Vi kan inte förstå vår framtid om vi inte känner vår historia, sade Skansens grundare Artur Hazelius redan vid grundandet 1891. I oroliga tider är det budskapet extra viktigt, säger Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelanden från Länsstyrelsen Stockholm.

    Det är praxis att utse landshövdingen i Stockholms län som ordförande i Skansens styrelse. Anna Kinberg Batra efterträder Sven-Erik Österberg, Stockholms läns förra landshövding, som är ordförande året ut.