Filmer från seminariet ”Vinnare och förlorare i svensk natur”

Nu kan du ta del av seminariet ”Vinnare och förlorare i svensk natur” där globala och inhemska hot mot naturen och hur de påverkar våra vilda djur uppmärksammades.

 • Lyssna på intressanta samtal om biologisk mångfald och om hur människan och samhällets utveckling påverkat våra våtmarker, havet, pollinerare, fåglar och rovdjur.

  Hur står det till med våra svenska arter, hur ser framtidsutsikterna ut och vad kan vi göra för att främja den biologiska mångfalden? Föreningen Naturfotografernas projekt ”Vinnare och förlorare i svensk natur” avslutades med ett seminarium på Skansens Baltic Sea Science Center i november där nio sakkunniga samtalade med vetenskapsjournalisten Henrik Ekman som moderator. Nu kan du ta del av filmer från kvällen.

  Filmer från seminariet

  Missade du seminariet? Samtalen, som delades in i fem olika ämnesområden, spelades in på video för att göras tillgängliga för en större publik. Ta del av dem på Naturfotografernas webbsida.

  Seminariet genomfördes i samarbete mellan Föreningen Naturfotograferna, Naturhistoriska riksmuseet och Skansen och med stöd av Postkodstiftelsen.

 • Säl Foto: Isabella Chowra/N

  Foto: Isabella Chowra/N