Hållbara besöksmål – rekordstort intresse för internationell turismkonferens på Djurgården

Den 23–26 april arrangeras ”Global Sustainable Tourism Conference” – en internationell konferens om hållbar turism – på Kungliga Djurgården i Stockholm, ett besöksmål prisbelönt för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete.

 • Konferensen samlar intressenter från hela världen som är engagerade i att främja och driva på för hållbart resande och hållbar turism. Intresset är rekordstort och under tre dagar får hundratals deltagare möta internationella och nationella experter inom hållbar turism, delta i paneldiskussioner och dela kunskap i olika möten och workshops.

  Kungliga Djurgården – en förebild för hållbar turism

  Konferensen arrangeras i år på Djurgården i Stockholm. Kungliga Djurgårdens Intressenter (KDI), där Skansen tillsammans med cirka 60 andra lokala aktörer ingår, har tidigare prisats för sitt hållbarhetsarbete. Det är en av de första storstadsdestinationer som tilldelats den internationella hållbarhetsutmärkelsen Green Destination Platinum Award. Utmärkelsen delades ut under 2022 Future of Tourism Summit i Aten där Kungliga Djurgården uppmärksammades för sitt strukturerade arbete inom alla FN:s hållbarhetsmål och som en förebild och inspiration för andra storstadsdestinationer i världen.

  Skansens långsiktiga hållbarhetsarbete

  Att arbeta långsiktigt för en ökad ekologisk-, ekonomisk och social hållbarhet är djupt rotat i Skansen. Precis som våra samarbetspartners inom Kungliga Djurgårdens Intressenter arbetar vi aktivt för att erbjuda våra gäster en hållbar upplevelse genom olika initiativ och aktiviteter. Vi arbetar kontinuerligt för att minska energiförbrukningen och beroendet av fossila bränslen, minska vår vattenförbrukning och avfallsmängder. Skansen har även högt satta ambitioner och mål när det gäller att öka återvinningen i parken. Inkludering, kunskap och engagemang för natur och kultur utgör vårt nav och vi är stolta över att erbjuda våra gäster en unik och hållbar upplevelse.

  Det ska vara enkelt att göra hållbara val – både för våra gäster och för oss själva!

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

 • Om Global Sustainable Tourism Council (GSTC)

  Global Sustainable Tourism Council, GSTC, bildades år 2007 som ett partnerskap för hållbar turism och initierades av Rainforest Alliance, United Nations Environment Programme (UNEP), United Nations Foundation (UN Foundation), och United Nations World Tourism Organization (UNWTO), tillsammans med en koalition av 32 partners inom turistindustrin. Syftet var att skapa gemensamma, universella och globala hållbarhetsprinciper för turistverksamhet och en standardisering för hållbar turism.

 • Om Kungliga Djurgårdens Intressenter (KDI)

  Kungliga Djurgårdens Intressenters 60 medlemmar driver tillsammans med Kungliga Djurgårdens förvaltning och med stöd av Visit Stockholm och Nationalstadsparken sedan 2016 ett långsiktigt hållbarhetsarbete för att tillsammans göra Djurgården till en hållbar destination.

  Läs mer om KDI:s hållbarhetsarbete