Den färgsprakande latinofestivalen Latin Village Festival intar Skansen den 29 juli

Latin Village Festival kommer för första gången till Stockholm och under en heldag får Skansens besökare uppleva allt ifrån klassisk samba och salsa till afro-karibisk musik och festligt karnevalståg.

  • Lördagen den 29 juli bjuder Skansen och Sollidenscenen upp till dans, sång och kultur – men inte som vi vanligtvis känner det på Skansen. Latinofestivalen Latin Village Festival tar under en heldag över området och sätter latinokulturen i fokus med ett utbud som passar hela familjen. Dagen inleds med ett karnevalståg och under eftermiddagen bjuds gästerna på dansshower och livemusik från Latinamerikas alla hörn. Festivalen har tidigare arrangerats i Malmö och för första gången kommer den nu till Stockholm.

    – Vi är så glada att kunna presentera en färgsprakande latinofestival från Sveriges vackraste scen – Sollidenscenen. Latin Village Festival är en heldagsfestival för alla åldrar med livemusik, latinamerikansk mat och danser, där den gemensamma nämnaren är fest! Ta på dig dina bästa dansskor, ring dina kompisar och kom hit, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen.

    Under dagen uppträder både lokala och internationella artister på Sollidenscenen, bland annat det kubanska bandet Lesmer and Friends, Son Parceros, Nando Fv och Rene Alvarez. Utöver dans och musik kommer också matutbudet på området influeras av Latinamerika. Skansen får besök av flertalet food-trucks som serverar autentisk latinamerikansk mat.

    – Att få visa upp vår musik, vår dans och matkultur på en av Sveriges främsta scener och mest kända platser är verkligen stort för latinokulturen. Det här blir Sveriges största latinofestival och som besökare kommer man få uppleva mycket mer än det som många förknippar med Latinamerika. Det blir såklart samba, salsa och karnevalståg men också afro- karibisk musik, latin-pop och smaker från Bolivia, Chile, Colombia och Uruguay, säger Jhonny Flores, VD på Latin Nation.

    Festivalen arrangeras av Latin Nation i samarbete med Skansen. Festivalen pågår kl. 14-22 den 29 juli och Skansens övriga verksamheter håller öppet som vanligt denna dag. Biljetter till festivalen köps via Ticketmaster och kostar inte mer än en entrébiljett. Entré till Skansen ingår i festivalbiljetten.

Latin Village Festival

Latin Village Festival kommer till Skansen

Latin Village Festival