Många vill besöka Skansen under sommaren

Skansen är glada och stolta att under sommarens första del fått välkomna så många gäster till parken. Även de utländska besökarna, som nästan helt uteblev under pandemiåren, har återvänt för att få uppleva svensk kultur, natur och våra djur.

 • – Skansens gäster är tillbaka på liknande nivåer som 2019 och vi har snart tagit emot 750 000 gäster i år. De utländska turisterna uteblev nästan helt under pandemiåren men nu har även de kommit tillbaka. Nära hälften av våra gäster är utländska turister, vilket vi tycker är väldigt roligt, säger Yvonne Nordlind marknads- och kommunikationschef på Skansen.

  Engagemang för natur och djur lockar många

  Många semesterfirare söker aktiva och meningsfulla upplevelser under semestern och många vill uppleva djur och natur. Skansens vilda och tama djur är populära hos besökare och fokus för djurparken är att lära gäster om djurens beteende, djurvård och om hur vi tillsammans kan bidra till den biologiska mångfalden. Tillsammans har svenska djurparker 8,5 miljoner besökare årligen vilka spelar en avgörande roll i djurparkernas arbete att utbilda och skapa engagemang hos allmänheten för hotade djurarter och deras livsmiljöer.

  Stort utbud av kulturupplevelser och evenemang uppskattas

  Skansen bjuder besökarna på upptäcktsfärd bland historiska hus, trädgårdar och föremål. Upplev seder, traditioner och vardagssysslor från förr. En tidsresa genom världens första friluftsmuseum fascinerar stor som liten. Dans, musik och evenemang utgör också en självklar del av Skansen – här kan besökare njuta av konserter, rocka loss på Allsången eller ta en svängom på någon av dansbanorna.

  – Våra gäster är det viktigaste vi har! Varje dag erbjuder vi en mängd upplevelser för stora och små och vi är så stolta och glada över den uppskattning vi får från våra besökare, säger Yonne Nordlind.

  Välkommen till Skansen i sommar och under hela året!