Min Stora Dag besöker Skansen

Nyligen fick Skansen fint besök av stiftelsen Min Stora Dag som under en förmiddag besökte djurparken tillsammans med en djurvårdare.

 • Min Stora Dag besöker Skansen

  Min Stora Dag besöker Skansen

 • Nyligen fick Skansen fint besök av stiftelsen Min Stora Dag. Under en förmiddag fick de besöka djurparken tillsammans med en djurvårdare – samma besök som barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får uppleva tillsammans med deras familjer. ”En dag för att orka flera” som Min Stora Dag själva beskriver det.

  Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som genom Stora Dagar ger kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Skansen är en av de upplevelser som Min Stora Dag erbjuder till barn och deras familjer.

  – Det är många barn som önskar komma till Skansen genom Min Stora Dag så det har varit värdefullt för oss att få komma hit själva och se hur ett besök kan gå till. Att vara på en så här vacker och rogivande miljö som Skansen, och att dessutom få träffa och klappa djur är recept på en fantastisk dag – en dag för att orka flera dagar, säger Marielle Isaksson, projektkoordinator på Min Stora Dag.

  Under förmiddagen fick de bland annat träffa de två hästar som ibland brukar skjutsa barnen med vagn upp till djuren när de kommer hit. Dessutom fick de klappa majsormen och råttorna på Lill-Skansen och hjälpa till med berikning hos sälarna.

  – I mötet med djuren upplever vi ofta en stor positiv effekt hos barnen där de kan vara precis som de är, fortsätter Marielle Isaksson.

  Så kan du stötta Min Stora Dag

  Stiftelsen Min Stora Dag kan fortsätta verka genom gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Vill du också vara med och stötta deras verksamhet? Kika in på Min Stora Dags hemsida och läs mer om hur du kan swisha en gåva, bli månadsgivare eller starta en egen insamling.

 • Min Stora Dag besöker Skansen

  Viktigt samarbete mellan Skansen och Min Stora Dag