Sanna Nielsen på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen 2021

Äntligen kan vi välkomna en sittande publik tillbaka till Allsång på Skansen. Under åtta tisdagar, med start den 29 juni, bjuder Sanna Nielsen och en mängd härliga artister upp till sång. I år krävs förköpsbiljett till både genrep och livesändning, biljetter köper du via Ticketmaster.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Sollidenscenen har utvecklats till en nationalscen som förknippas med nyår, nationaldagsfirande och Allsång på Skansen.

Läs mer ›

Tider

tis 27/7 20:00 - 21:00
tis 3/8 20:00 - 21:00
tis 10/8 20:00 - 21:00
tis 17/8 20:00 - 21:00
Visa alla tider ›

Program och artister

I år välkomnar vi ett gäng fantastiska artister till Skansen. Vad sägs om Lisa Nilsson, Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Cherri och Brynolf & Ljung. Bara för att nämna några.

Tisdag 29 juni
Lisa Nilsson, Molly Sandén, Per Andersson, Pernilla Andersson, Anis Don Demina & Sami

OBS! Genrepet till premiären den 29 juni är exklusivt för dig som har Skansens årskort. Du bokar din gratisbiljett till detta tillfälle via Ticketmaster.

Tisdag 6 juli
Sabina Ddumba, Eric Saade, Lena Jonsson Trio, Uno Svenningsson, Lasse Holm

Tisdag 13 juli
Eva Rydberg & Ewa Roos, Takida, Loreen, Thomas Stenström, Arantxa Alvarez, Ola Forssmed, Andreas Nilsson

Tisdag 20 juli
Jelassi, Frida Öhrn, Newkid, Vikingarna, Brynolf & Ljung, Christer Sjögren, Anki Albertsson, Charlotte Strandberg

Tisdag 27 juli
Arvingarna, Eagle-Eye Cherry, Cherrie, Tusse

Tisdag 3 augusti
Charlotte Perrelli, Sandro Cavazza, Darin, Tove Styrke

Tisdag 10 augusti
Benjamin Ingrosso, Landgren/Tolstoy/Sand, Smith & Thell, Daniela Rathana

Allsångsscenen är din: Benjamin Ingrosso

Tisdag 17 augusti
Maja Francis, Chris Kläfford, Timbuktu, Peter Jöback

Allsångsorkestern
Stefan Brunzell – Kapellmästare & Keyboard 1, Martin Landström – Keyboard 2, Torbjörn Fall – Gitarr, Charlotte Centervall – Gitarr & sång, Per Björling – Bas & sång, Jonas Wall – Blås, Annika Granlund – Trumpet & sång, Stella Thors Berefelt – Percussion & sång, Mårgan Höglund – Trummor, Britta Bergström – Sång.


Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Alla datum och artister

Biljetter, platser och priser

Slipp kö, väntetid och ståplats – i år gäller förköpsbiljetter och numrerad sittplats . Biljetter säljs via Ticketmaster till både genrep kl 17:00 och livesändning kl 20:00.

Du kan köpa 2, 4, 6 eller 8 biljetter och blir placerad tillsammans med ditt sällskap i enlighet med rådande restriktioner. Även barn behöver en biljett.

Din biljett gäller även som entré till Skansen och ni är välkomna hit när ni vill under dagen för att uppleva hela parken.

6 juli - 17 augusti kommer vi kunna välkomna något fler än 500 sittande gäster i publiken.

Försäljningen av ett jämt antal biljetter baseras på att ni som sällskap ska få sitta tillsammans samtidigt som vi vill möjliggöra för så många som möjligt att komma till Allsång på Skansen under smittsäkra förhållanden.

Genrep: 225 kronor

Livesändning: 275 kronor

Skansens årskort, eller tidigare inköpt entrébiljett, är inte giltig som biljett till Allsång på Skansen. Du visar din inköpta Allsångsbiljett i vår huvudentré och går sedan till scenområdet och den ingång/sektion (A-H) som står på din biljett.

Information till dig som årskortsinnehavare finns längre ner på sidan.

Rullstolsplatser
Det finns ett begränsat antal rullstolsplatser, dessa säljs också via Ticketmaster. I biljetten ingår det plats för en ledsagare.

Har ni utökade behov, kontakta info@skansen.se

Hålltider
Insläpp till genrepet sker mellan kl 16:00 -16:45. Genrepet börjar ca kl 17:00.
Insläpp till livesändning sker kl 18:40-19:30. Livesändningen börjar kl 20:00

Anvisningar om sektion och tid för insläpp finns på din biljett. Skansens personal finns på plats för att hjälpa dig till rätta vid scenområdet.

Allt om biljetter och hålltider

Förboka mat & dryck

Flera av våra restauranger har erbjudanden, bordsbokning och servering i samband med Allsång på Skansen. Gör det till en helkväll och njut av något gott i samband med ditt besök. Restaurang Gubbhyllan och Terrassen håller öppet till kl 19:30. Krogen Stora Gungan har öppet till kl 21:00.

Terrassen intill Sollidenscenen erbjuder möjligheten att förboka ett unikt allsångspaket, fem exklusiva menyer finns att välja mellan. Er beställning står uppdukad vid ett reserverat bord i den nyrenoverade restaurangen, redo att avnjutas innan ni intar era sittplatser framför scenen.
Menyer och bokning sker här

Krogen Stora Gungan har kvällsöppet till kl 21 och erbjuder reservation av bord inomhus, i mån av plats kan man flytta ut till uteserveringen. Meny och bokning sker här

Arthurs kafé vid Hazeliusporten erbjuder Arturs klassiska Skagen på hembakat bröd och ett glas husets bubbel eller vin för 190 kronor. Ingen förbokning krävs. Läs mer om Arthurs kafé.

Flickorna Helin i Skånska gruvan erbjuder trädgårdssallad med grillat grönt ljummen chèvre samt nötter och ett glas husets vin vitt/rosé/rött för 220 kronor. Ingen förbokning krävs. Läs mer om Flickorna Helin.

Fler erbjudande kan tillkomma löpande, så håll utkik när det närmar sig.

Allt om mat och dryck

För dig med Skansens årskort

Premiärprogrammets genrep den 29 juni är exklusivt för Skansen årskortsinnehavare. Detta tillfälle är kostnadsfritt och ni bokar er biljett mot Ticketmasters serviceavgift. Har du bokat en biljett till detta tillfälle hoppas vi också att du dyker upp! Vad vore en allsång utan sin sjungande publik.

Till övriga tillfällen krävs förköpsbiljett för årskortsinnehavare såväl som övriga gäster.

Kommer det vara säkert att besöka Allsång på Skansen?

Med erfarenhet från att ha haft öppet under stora delar av pandemin anser vi på Skansen att vi kan arrangera Allsång på Skansen på ett säkert sätt.

· Förköpsbiljetter säljs till ett begränsat antal gäster

· Placeringen av stolar på Sollidenplan är noga uträknad. Publiken sitter i olika sektioner och med det avstånd mellan sällskap som restriktionerna anger

· Insläpp och utsläpp av gäster vid Solliden sker på specifika tider, och via flera olika utgångar · Ett utökat antal programvärdar är på plats för ökad säkerhet · Området kring Sollidenscenen och Sollidenplan är avspärrat med staket under måndag-tisdag för att undvika folksamlingar

Extra åtgärder som vidtagits

Vanliga frågor och svar

Måste jag även köpa en vanlig entrébiljett till Skansen för att komma in?
Nej. Du visar din inköpta Allsångsbiljett i huvudentrén för inträde på Skansen, biljetten kommer sedan att scannas vid scenområdet när du ska inta din plats.

Hur många biljetter får jag köpa? Man kan köpa 2, 4, 6 eller 8 biljetter.

Placeringen av sittplatser på Sollidenplan byggs upp efter sällskap. Försäljningen av ett jämt antal biljetter baseras på att gästerna ska få sitta tillsammans samtidigt som vi vill möjliggöra för så många som möjligt att komma till Allsång på Skansen.

Kan jag komma dit på dagen och hänga kvar i parken utanför avspärrningarna och lyssna på Allsång på Skansen? Nej, parken stänger kl 17 och alla gäster som inte har en allsångsbiljett måste lämna området senast kl 19.

Staketen kring scenområdet kommer att vara täckta för att undvika spontana folksamlingar.

Har du bokat bord på någon av Skansen restauranger får du sitta kvar vid ditt bord även efter kl 19.

Kan jag ha picknick utanför avspärrningarna och då samtidigt lyssna på Allsången? Nej, av säkerhetsskäl kommer det inte vara möjligt att uppehålla sig i närheten av scenområdet. Däremot finns möjlighet att avsluta er dag på Skansen genom att boka bord på en av våra restauranger och kaféer. Passa på att äta en god middag innan ni beger er hemåt.

Var kan jag äta om jag vill stanna kvar för middag på Skansen en Allsångstisdag? Flera av våra restauranger erbjuder bordsbokning och servering under Allsångskvällarna. Se under mat & dryck ovan.

Hur lång tid innan behöver jag komma? I år har alla med köpt Allsångsbiljett en numrerad sittplats. Det gör att du inte behöver köa. För att säkerställa ett smittsäkert evenemang har vi särskilda tider där vi släpper in och ut gäster till/från respektive sektion:

Genrepet: Kl 16:00 Sektion F, G, H, I samt rullstolsplats Kl 16:30: Sektion A, B, C, D, E

Livesändning: Insläpp för samtliga sektioner A - I sker kl 18:40-19:30

Insläppet stänger 19:30, då behöver alla gäster sitta på sina platser.

Kommer ni att kunna ta emot fler allsångsbesökare om restriktionerna lättar under sommaren? Vi följer kontinuerligt utvecklingen i samhället och blir det förändringar kommer vi att anpassa oss i den mån det går.

Varför höjer ni inte publiktaket till 3000 personer?
Sollidenplan är en begränsad yta, inte så stor som många tror. Vi tar in så många gäster som är möjligt i enlighet med rådande restriktioner kring avstånd mellan sällskap och en sittande publik.

Säljer ni Allsångshäften? I år säljer vi tyvärr inga Allsångshäften. Du får texten till sångerna via en monitor på scenen.

Fler frågor och svar

Historien bakom Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

Mer om Allsången

Liknande aktiviteter

Upp