Evolution och anpassningar hos djur (Skansen och Folkuniversitetet)

Vi djupdyker i Darwins teorier, modern genetik och får en djupare förståelse för olika djurs anpassningar sig till specifika livsmiljöer. Hur kan förändringar i utseenden och beteenden hos djuren som du möter på Skansen förklaras?

 • Alla levande organismer på jorden har ett gemensamt ursprung. Genom att förstå evolutionens principer och mekanismer kan vi få en djupare insikt i variationen av alla livsformer på vår planet – och hur de har utvecklats över miljontals år.

  Skansen pedagoger håller i kursen som bland annat belyser evolution ur ett vetenskapshistoriskt perspektiv, genetikens centrala roll och om evolution bland vilda och tama djur. Hur kan förändringar i utseenden och beteenden hos djuren som du möter på Skansen förklaras?

  Upplägg

  Kursen inleds med föreläsning på Folkuniversitetet och fortsätter tillfälle två bland djuren på Skansen. Vi håller till utomhus. Kursen är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Skansen.

  Skansens pedagoger leder kursen

  Skansen har många kunniga pedagoger, några av dem kommer att leda kursen. Vi återkommer med namn när det är planerat.

  Vem kan gå?

  Du som är intresserad av vetenskap, natur och vill få en ökad förståelse för livets utveckling och djurens anpassning till olika livsmiljöer och livsstilar.

 • Information och bokning

  Kursperiod: 25 april – 2 maj 2024, torsdagar

  Antal tillfällen: 2

  Tid: 18-20.15

  Plats: Kungstensgatan 45 (tillfälle 1), Skansen (tillfälle 2)

  Pris: 1500 kr

  Bokar gör du hos Folkuniversitetet