Visning – Trädgårdsparadis hos fattig och rik

Välkommen på en trädgårdshistorisk vandring med Elisabeth Svalin Gunnarsson! Det blir också en resa i människans tankar och vår eviga längtan efter ett eget paradis – här och nu.

 • Visningen är en del av Skansens Trädgårdsdagar – två helger i maj där parken fylls med inspiration och kunskap inför stundande trädgårdssäsong!

 • Paradiset beskrevs från första stund som underbar trädgård. Där fanns det vackra, det trygga, det livgivande – allt det vi fortfarande försöker återskapa i våra egna trädgårdar.

  Följ med på en paradisvandring där vi möter andra tiders paradisskapare; fattiga och rika, i små och stora trädgårdar och på olika platser i landet. Det blir en trädgårdshistorik vandring men också en resa i människans tankar och vår eviga längtan efter ett eget paradis – här och nu.

  Visningen ges av Elisabeth Svalin Gunnarsson, kulturhistoriker och före detta medarbetare på Skansen. Hon är och författare till böcker som I trädgårdsmästarens spår, Dahlior, I min trädgård vill jag vara Karin, Snödroppar, Tjolöholms slott och Brukets trädgård genom tiderna – om Engelsbergs bruks trädgård.

 • Om visningen

  Datum: lördag 25 maj, söndag 26 maj

  Tid: kl 13.00

  Längd: ca 60 minuter

  Samling: Visningen startar på gårdsplanen vid Skogaholms herrgård

  Pris: 150 kr, entré till Skansen tillkommer (årskort gäller)

  Årskortsinnehavare samt medlemmar i Nordiska museets och Skansens vänner får 10% rabatt, uppge ÅRSKORT vid bokning och medtag giltigt kort till visningen.

  Bokning: Du bokar din plats i formuläret nedan