Workshop – Tillverkning av salva och häxbrygd

I våra trädgårdar växer sådant som, då som nu, används för välgörande salvor och magiska brygder. I denna workshop får du själv skapa både salva och häxbrygd under ledning av Hella Nathorst-Böös, författare till böckerna i Häxans Trädgård-serien.

 • Workshopen är en del av Skansens Trädgårdsdagar – två helger i maj där parken fylls med inspiration och kunskap inför stundande trädgårdssäsong!

 • Med vägledning av författaren och häxan Hella Nathorst-Böös får du göra en vårdande och väldoftande traditionell ringblomssalva. Vi tillverkar också varsin sägenomspunnen häxbrygdsflaska som förseglas med vaxsigill – välj att tappa upp t.ex. De fyra gravplundrarnas parfym, Kärleksdryck, Rättvisans eldcider och Ölbryggerskans revansch.

  Hella har skrivit böckerna i Häxans Trädgård-serien som handlar om läkeväxter, deras historia och hur de kan användas för hälsa och magi. Under workshopen berättar hon mer om läkeväxternas historia, häxprocesser och dagens moderna häxor.

  Med dig hem får du din egengjorda salva, en vacker liten trolldrycksflaska med vaxsigill samt ett receptblad.

 • Om workshopen

  Datum: lördag 25 maj, söndag 26 maj

  Tid: kl 13.00-14.30

  Längd: ca 1,5 timme

  Åldersgräns: 18 år

  Plats: Skogens hus

  Pris: 600 kr (inkl. entré till Skansen)

  Årskortsinnehavare samt medlemmar i Nordiska museets och Skansens vänner får 10% rabatt, uppge ÅRSKORT vid bokning och visa giltigt kort i entrén

  Bokning: Du bokar din plats via formuläret nedan