Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Ungas röst för Östersjön

Är du mellan 18 och 25 år och älskar havet? Vill du lära dig mer om livet under ytan och samtidigt vara med och påverka framtiden för Östersjön tillsammans med andra unga vuxna? Ansök om att delta i Ungas röst för Östersjön!

 • Intresseanmälan

  Skicka din intresseanmälan med motivering kring varför just du vill vara med till bssc@skansen.se senast 1 mars 2024!

 • Vad är ”Ungas röst för Östersjön”?

  Det här projektet är en unik möjlighet att tillsammans med andra likasinnade lyfta frågor om havet och påverka exempelvis beslutsfattare. Plattformen finns – ni är med och sätter agendan! Under läsåret 2024-2025 träffas ni både fysiskt och digitalt och får möjlighet att lära er, inspirera varandra, skapa och hitta sätt att påverka andra människor.

  När händer vad?

  Digital uppstart

  När:  Juni 2024
  Plats: Digitalt. Här får ni möjlighet att lära känna varandra och börja spåna idéer.

  Helgkurs i Malmö med fokus på hav och hållbarhet

  När: 13-15 september 2024
  Plats: Naturum Öresund i Malmö

  Under en helg i september får du träa andra unga med samma intresse och utforska livet under ytan tillsammans med de kunniga pedagogerna på Marint Kunskapscenter i Malmö. Genom vattenaktiviteter som håvning och snorkling får du lära känna havet med alla sinnen. Med föreläsningar, workshops och samtal får du bygga på din kunskap om Östersjön och varför havet är så viktigt – även för oss som lever på land. Frågor om hur unga kan vara med och påverka kommer att vara i centrum.

  Digital träff

  När: Hösten 2024
  En chans att träffas digitalt och planera dagarna i Stockholm och framåt.

  Workshop/konferens i Stockholm

  När: Våren 2025
  Plats:  Baltic Sea Science Center på Skansen i Stockholm
  Under två dagar våren 2025 kommer ni att träas igen, den här gången i Stockholm. Ni arrangerar dagarna utifrån er egen planering – ett öppet event, inbjudna gäster för en paneldebatt, en konst- installation med fokus på aktion – ni sätter agendan!

  2025 UN Ocean Conference

  I juni 2025 håller FN en havskonferens i Nice i Frankrike, dit vi hoppas kunna skicka några av er!

  Vad kostar det?

  Egentligen ingenting! Under de fysiska träffarna i Malmö och Stockholm är resor ToR med tåg eller båt, kost och logi samt aktiviteter redan finansierat. Du bidrar med din tid och engagemang!

   

  Ungas röst för Östersjön är ett samarbete mellan Baltic Sea Science Center i Stockholm och Marint kunskapscenter i Malmö.

 • Kontakta oss på BSSC

  Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på på bssc@skansen.se