Sommarevent: Skansen x Reijmyre Glasbruk

Utforska vårt sortiment glas från Reijmyre Glasbruk och träffa formgivaren Thomas Sandell den 8 juni i Skansenbutiken!

 • Välkommen till Skansenbutiken lördag den 8 juni då vi bjuder in till sommarevent tillsammans med Reijmyre Glasbruk! Botanisera bland vårt nya sortiment av glasgods från Reijmyre och möt prisade designern Thomas Sandell – formgivaren bakom tidlösa serier som Ebba och Lina, som gästar oss mellan kl. 12.00- 15.00.

  Om Thomas Sandell

  Thomas Sandell är prisad arkitekt, formgivare och designer född 1959 i Jakobstad i Finland. Genom sitt arkitektkontor har han arbetat med en mängd nationella och internationella kunder, varumärken och producenter och utvecklat såväl enskilda produkter som hela stadsdelar. I Thomas Sandells formgivning är lusten och nyfikenheten en ständig drivkraft, och hans starka formkänsla kombinerad med hög hantverksskicklighet och en grundligt utförd idé har blivit hans signum.

  Om Reijmyre Glasbruk

  Reijmyre glasbruk grundades 1810 och var vid sekelskiftet 1900 ett av Sveriges största glasbruk och blev kring tiden kända för sin jugendstil. Reijmyre kännetecknas idag av karaktäristisk glasdesign, kombinerat med form och funktion i fantastiska färger, framför allt rött, grönt och blått. Allting tillverkat helt för hand.

   

 • Under dagen erbjuds goodiebag till de 20 första som handlar Reijmyre från Skansenbutiken!

Vas "Ebba" av Thomas Sandell från Reijmyre Glasbruk

Vas "Ebba" av Thomas Sandell från Reijmyre Glasbruk

Dag Tid
Visa mer

Hitta till Skansenbutiken