Djurgården prisas som inspiration för andra besöksmål världen över

I konkurrens med 100 utvalda destinationer världen över har Kungliga Djurgårdens Intressenter prisas för vårt gemensamma och strategiska arbetssätt och ett hållbart ledarskap med Green Destinations Story Award på ITB-mässan i Berlin.

 • Igår, den 7 mars, fick Kungliga Djurgårdens Intressenter ta emot första priset för sitt gemensamma långsiktiga och strategiska arbetssätt i kategorin Business and Marketing på ITB-mässan i Berlin.

  Green Destinations Top 100 Sustainability Stories är en årlig tävling som samlar in och hyllar initiativ kring hållbar turism och god praxis från destinationer över hela världen, med målet att inspirera till ett hållbart ledarskap inom besöksnäringen.

  Juryn, som består av internationella experter, har granskat och rangordnat de nominerade destinationerna. I motiveringen för första placeringen lyfts Djurgårdens hållbarhetsarbete som en inspiration genom ett långsiktigt och strategiskt arbetssätt där man gått från ord till handling för att tillsammans nå gemensamt antagna hållbarhetsmål. På andra och tredje plats kom Alberta Southwest, Kanada och Region of Istra, Kroatien.

 • KDI Green Destinations Story Award

  På plats i Berlin var Olga Starling, marknadsansvarig turism på Skansen, och Mathias Andersson från Vasamuseet som tog emot priset å hela Djurgårdens vägnar. Foto: Kungliga Djurgårdens Intressenter

 • I september tilldelades Kungliga Djurgårdens Intressenter även utmärkelsen Green Destinations Platinum Award för ett strukturerat arbete inom alla FN:s hållbarhetsmål

  Läs mer om Djurgårdens hållbarhetsarbete här.