”Sjörapporten under ytan”

Nu kan du dyka ner och lyssna på en sjörapport under Östersjöns yta. Under sommaren kan du lyssna på inslag från Baltic Sea Science Center som rapporterar om Östersjöns tillstånd i radiokampanjen” ”Sjörapporten under ytan” med start den 14 juli.

  • Under sommaren kan du lyssna på inslag från Baltic Sea Science Center som rapporterar om Östersjöns tillstånd i radiokampanjen” ”Sjörapporten under ytan” med start den 14 juli.

    ”Sjörapporten under ytan” berättar övergripande, genom korta nedslag inspirerat av Sveriges radios klassiska sjörapport, om Östersjöns tillstånd. Den beskriver svåra utmaningar havet står inför men också det som går åt rätt håll.

    – Östersjön är hårt belastat av oss människor, men tvärt emot vad många tror är Östersjön varken död eller döende. Det finns mycket vackert kvar att ta hand om och en unik blandning av arter. Det betyder också att vi behöver tänka till hur vi behandlar Östersjön om vi även i framtiden vill kunna njuta av vårt underbara hav, säger Anna Björn, chef för Baltic Sea Science Center på Skansen.

    Innehållet i ljudklippen har tagits fram i samarbete med vårt kunskapsråd som består av Östersjö- och havsexperter från SLU och Stockholms universitet. Tillsammans med byrån Perfect Fools har de korta ljudklippen tagits fram för att väcka intresse och engagemang för vårt närmsta hav.

    Lyssna på hela ”Sjörapporten under ytan”, upptäck Östersjön på djupet och läs hur du kan bidra till ett friskt hav hos Baltic Sea Science Center.