Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Julen börjar på Skansen

Dansa kring granen, njut av julmusik, stöp ljus och julpyssla eller besök vår julmarknad helgerna innan jul.

 • På Skansen kan du uppleva en historisk jul med moderna inslag. Kliv in i historiska julfiranden i våra hus och gårdar. Vandra runt på Skansens julmarknad helgerna innan jul, en tradition sedan tidigt 1900-tal, eller hälsa på hos våra vintervakna djur och du får inte missa vår julkalender på Lill-Skansen. Välkommen att fira julen hos oss på Skansen.

  Du kan även läsa mer om julen i våra hus och gårdar på Kulturpunkt.

 • Julen 2023

  Snart kan du läsa mer om årets julfirande på Skansen, håll utkik!

 • Vanliga frågor och svar om julen

  • Biljetter och årskort

   En och samma biljett gäller för alla dagar under julperioden förutom julafton där priset är reducerat och nyårsafton som är uppdelad i två biljetter - dag och kväll. Du kan med din vanliga biljett besöka Skansen en av de två, vill du gå både dag och kväll finns en särskild kombinationsbiljett till rabatterat pris. Ditt årskort gäller samtliga dagar, även nyårsaftons kväll. Biljetter och årskort går bra att köpa på plats men vi rekommenderar er att förköpa på skansenbiljett.se
  • Julmarknaden

   Julmarknaden finner du på Bollnästorget. Biljett går att köpa på plats men vi rekommenderar att förköpa på skansenbiljett.se. Har du årskort behöver du inte köpa biljett.
  • Julafton

   På julafton har Skansen öppet mellan 10.00–14.00. Biljetter går att köpa på plats samt på skansenbiljett.se. Har du årskort behöver du inte köpa biljett.
  • Nyårsafton

   Nyårsafton på Sollidenscenen 31 dec. Scenprogram pågår mellan kl 23.10–00.10 Kom gärna i god tid, det blir lätt köer då många kommer samtidigt. Biljett går att köpa på plats men vi rekommenderar att förköpa via skansenbiljett.se. Vill du besöka Skansen även på dagen finns en kombinationsbiljett med reducerat pris. Har du årskort behöver du inte köpa biljett.
  • Grillar

   Grillar är tända hela julperioden förutom på julmarknadshelgerna.