Loppis på Skansen

Nu slår vi upp portarna till Skansens nya loppis! På söndagar i april fylls den anrika dansbanan på Galejan med försäljning – låt dina prylar få ett nytt hem och längre liv! Eller varför inte komma förbi för att fynda? Här hittar du allt du behöver veta om vår loppis och hur du bokar en säljplats.

 • Galejan är Skansens tivoliområde med folkparkskänsla, här finns vår dansbana och scen som bjudit på underhållning sedan 1937. I vår håller dansbanan öppet för loppis – välkommen förbi att fynda, eller att stå som säljare.

  Om hungern slår till medan du fyndar finns varmkorv, kaffe och fika till försäljning i Galejans kiosk.

  Datum

  • Söndag 7 april kl 10.00-15.00
  • Söndag 14 april kl 10.00-15.00
  • Söndag 21 april kl 10.00-15.00
  • Söndag 28 april kl 10.00-15.00

  Att besöka Loppis på Galejan ingår i ordinarie entrébiljett till Skansen. Årskort gäller som entré.

 • Boka en säljplats

  Att sälja på loppis är både roligt, socialt och en insats för miljön! Loppisen utomhus men under tak så att du kan sälja och själv botanisera bland loppisfynd oavsett väder.

  Pris

  Välj mellan att boka en plats med bord eller en plats med bord + klädställning:

  • 250 kr (plats med bord)
  • 400 kr (plats med bord + klädställning*)

  Varje bokning av säljplats gäller för två (2) personer/säljare. Ytterligare personer/säljare betalar ordinarie entré till Skansen för att ansluta till sällskapet, eller bokar en till säljplats.

  *När du bokar bord + klädställning ingår inte galgar, eftersom antal föremål kan variera mellan säljare. Tänk därför på att ta med tillräckligt många galgar som föremål/plagg du vill hänga upp.

  Bokning och betalning

  • Du bokar och betalar din plats via formuläret nedan
  • Loppisen har totalt 30 säljplatser per datum, det går bra att boka flera säljplatser
  • Du tilldelas din säljplats när du anländer till loppisen
  • Uppge under rubriken ”Eventuell önskemål” vid bokning om du exempelvis vill stå ihop med en vän så gör vi vårt bästa för att ordna det

  Frågor och svar

  Praktisk information och tips för säljare hittar du längre ner på denna sida.

Praktisk information och tips för säljare

 • Vad får man sälja/inte sälja?

  En bra tumregel är att sälja sådant som du själv skulle kunna tänka dig att köpa! På Skansens loppis får du enbart sälja begagnade prylar och föremål. Det kan vara kläder, leksaker, inredningsprylar, fritidsartiklar, böcker m.m.

  Du får inte sälja stoppade möbler på grund av skadedjursrisk.

  Du får inte sälja nya föremål eller egentillverkade produkter (t.ex. keramik).

  Du får inte heller sälja något ät- eller drickbart.

  Du får inte sälja vapen (gäller även prydnader, knivar, svärd, luftgevär), sådant som kan väcka anstöt eller föremål som är olagliga, inget med politiska/religiösa budskap eller levande djur.

  Skansen förbehåller sig rätten att avvisa föremål och säljare som stör loppisen/inte följer riktlinjerna.

 • Skyltning, prissättning och betalning

  Gör din plats inbjudande och överskådlig! Tips är att ta med en egen skylt (undvik gärna plast) som visar vad du säljer eller som har betalningsinstruktioner.

  Många som handlar på loppis betalar gärna med Swish, men det kan vara bra att ha en mindre växelkassa med växel och sedlar.

  Du bestämmer själv priserna på det du säljer. Antingen prismärker du dina prylar eller tar emot bud på plats.

  Om du säljer ömtåliga föremål kan det vara bra att ha med tidningspapper för att slå in dem, det brukar köpare uppskatta. Likaså om du har möjlighet att erbjuda påsar.

 • Incheckning och hålltider

  Loppisen är öppen för Skansens besökare mellan kl 10.00-15.00. Incheckning för säljare sker vid loppisen, Galejans dansbana, mellan kl 8.30-09.30. När du anländer blir du tilldelad din säljplats av personalen på plats.

  Efter kl 15.00 packar alla säljare ihop och tar med sig osålda prylar och eventuellt skräp hem. Det är inte tillåtet att lämna kvar några prylar eller sopor på området.

  Om du kommer till fots/kollektivtrafik går du in via Skansens huvudentré. Om du kommer med bil hänvisar vi till Sollidsporten (se mer info under nedan).

 • Kan jag komma med bil? Finns det parkering?

  Eftersom det är begränsat med parkeringsplatser och utrymme för bilar på Skansen rekommenderar vi i första hand att du kommer utan bil eller parkerar utanför Skansens område. Observera att det är höga parkeringsavgifter både på Skansen och på Djurgården.

  Vi rekommenderar att du kommer i god tid för att undvika kö vid urlastning och för att öka chansen att få en parkeringsplats.

  Om du anländer med bil för att lasta ur/in dina prylar (ej parkering under dagen):

  • Kör in via Sollidsporten mellan kl 08.30-09.30
  • Personal kommer hänvisa till en särskild plats för urlastning, detta är inte en parkeringsplats så bilen behöver sedan köra ut från Skansen.
  • Notera att denna plats ligger 30-50 meter från själva loppisen, så du behöver bära dina saker från bilen till din säljplats.
  • Alla bilar behöver vara ute från området senast 09.50.
  • Du kommer inte kunna köra in med bil på området igen förrän Skansen stänger kl. 16.00.

  Om du anländer med bil och vill parkera på Skansen under dagen:

  Parkeringsplatser är begränsade (först till kvarn) och ingår inte på Skansen

  • Anmäl att du vill ha parkering i Sollidsporten, och betala. Personalen visar var du kan parkera (annars riskerar du p-böter).
  • Notera att parkeringen ligger en liten bit från själva loppisen, så du behöver bära dina saker från bilen till din säljplats.

  I Sollidsporten finns några paketkärror att låna för att köra sina prylar från loppisområdet till sin bil.

 • Hur ser min säljplats ut/hur stor yta har jag?

  Loppisen sker utomhus men under tak, så dina prylar kommer vara skyddade oavsett väder.

  När du bokar din säljplats väljer du mellan att boka plats med bord eller plats med bord + klädställning.

  Varje säljplats har en yta om totalt ca 2,5 x 2 meter, där 2 meter är bredden. Du behöver hålla dig inom din yta med alla dina föremål.

  Bordet mäter 180 x 70 cm och du har ca 1 meter yta framför din plats om du vill ställa ut t.ex. lådor.

 • Ingår det galgar? Får jag ta med egen klädställning?

  När du bokar bord + klädställning ingår inte galgar, eftersom antal föremål kan variera mellan säljare. Tänk därför på att ta med tillräckligt många galgar som föremål/plagg du vill hänga upp.

  Har du bokat plats med enbart ett bord går det bra att ta med en egen klädställning men du behöver fortfarande hålla dig inom din angivna säljyta.

 • Hur tar jag mig till loppisen?

  Galejan ligger i anslutning till både huvudentrén och Sollidsporten på Skansen. Du som har bokat säljplats kommer in både via huvudentrén och Sollidsporten från kl 08.30. Uppge ditt namn i entrén och att du ska medverka på loppisen.

  Åker du kollektivt, och har med dig dina prylar utan bil, är det smidigast att du anländer via huvudentrén. Det går mycket bra att ta sig till Skansen med kommunala färdmedel, både på land och till sjöss. Läs mer här

  Kommer du med bil? Se rubriken ovan, ”Kan jag komma med bil? Finns det parkering?”.

 • Förvaring, el, toaletter

  Medhavda kartonger/väskor/emballage kan du som säljare förvara i dansbanans loger. Skansen ansvarar ej för personliga tillhörigheter. Tänk på att du behöver ta med dig osålda prylar och emballage hem efter din medverkan.

  Det kommer finnas mycket begränsad tillgång till eluttag på loppisområdet.

  Närmsta toalett hittar du bara några meter bakom Galejan, i en egen byggnad.

 • Tillgänglighet för besökare

  Vägen till Galejan är tillgänglighetsanpassad och dansbanan/loppisområdet är på markplan.

  Det går bra att gå in på loppisen med barnvagn.

 • Säkerhet

  Vid akuta trygg- eller säkerhetsfrågor, sjukdomsfall eller brand ringer du först 112, och sedan till Säkerhetsvärden (08-442 81 12) för att informera, så de kan hänvisa räddningspersonalen till rätt plats. Vid icke akuta skador kontakta Sollidsporten eller närmsta Skansenpersonal.

  Närmsta hjärtstartare och sjukvårdslåda finns i Sollidsporten.

  Rökning är enbart tillåtet på anvisade platser.

 • Avbokning och bokningsvillkor

  Bokning är bindande, säljplats på loppisen är alltså inte av- eller ombokningsbar.

  Om du får förhinder (t.ex. sjukdom) kan du överlåta din säljplats till någon annan, men kommer inte att återbetalas. Om du överlåter din plats ber du den personen att uppge namnet i bokningen när hen anländer.

  Genom att genomföra betalningen för säljplatsbiljetten godkänner du de regler och villkor som fastställs för loppisen på denna webbplats.

 • Kontakt

  Har du frågor? Kontakta oss på loppis@skansen.se

Dag Tid
Visa mer

Hitta till Galejan