Evolution på Skansen-Akvariet

På Skansen-Akvariet lär vi oss om principerna och grunderna kring evolution. Den här lektionen kan du som lärare använda som startskott eller fördjupning till ditt evolutionsavsnitt med eleverna. Ni kommer dessutom inspireras av den varierande evolutionära mångfalden på Skansen-Akvariet.

 • Häng med in på Skansen-Akvariet där vi går igenom principerna av livets utveckling med hjälp av djuren som bor här. Vi kommer att introducera eleverna till centrala begrepp för evolutionsteorin som artbildning och naturligt urval. Under lektionens gång lär sig eleverna också hur olika organismer kan identifieras och grupperas på ett systematiskt sätt.

   

  Information

  Ämne: Djur och natur
  Tid: Start tidigast 10.15. Fullbokat fm-tider.

  Programmets längd: 1 tim
  Pris: 1050 kr+ 25 kr/person i entré till Skansen-Akvariet. Entré till Skansen ingår i visningen.

  Programmet vänder sig till: Årskurs 4-6 samt anpassad grund- och gymnasieskola .
  Övrigt: Skolprogrammen bör bokas minst 1 vecka i förväg.

 • Centralt innehåll
  • Vad liv är och hur livets utveckling kan förklaras med evolutionsteorin. Bio­logisk mångfald och organismers anpassningar till miljön.
  • Hur djur, växter och svampar kan identifieras och grupperas på ett syste­ma­tiskt sätt, samt namn på några vanligt förekommande arter.
 • Lektionens koppling till de globala målen

  Globala målen - God utbildning för alla Globala målen - Bekämpa klimatförändringarna Globala målen - Hav och marina resurser Globala målen - Ekosystem och biologisk mångfald

  Läs mer om de globala målen.

 • Fyll i formuläret för att skicka en förfrågan om önskad dag och tid för besöket. Ange gärna flera datum och tider för att vi enklare ska hitta en tid som passar er. Har ni fler frågor kan ni kontakta oss på bokning@skansen.se

   

 • Skolbokning
  För- och efternamn