Skansens sommarscen 2024: Folkkära artister, livepodd, humorkalas och latinofestival

Sommaren är äntligen här och Skansen är redo att bjuda på en oslagbar säsong av musik, humor och kulturupplevelser. Med ett brett utbud av evenemang på våra ikoniska scener, Sollidenscenen och Galejan, erbjuder vi något för alla smaker och åldrar. Från livepod och stand-up till konserter med Sveriges mest folkkära artister.

 • Skansens scensommar startar den 26 maj med en konsert på nationalscenen Solliden och avslutas den 30 augusti med en konsert på folkparkscenen Galejan. Däremellan fylls scenerna med 39 andra evenemang; allt från livepodd till latinofestival.

  – Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera ett så varierat och starkt utbud på våra scener i sommar. Vår gnista är att erbjuda oförglömliga sommarminnen, och med årets scenprogram kommer vi att skapa det tillsammans. Vi ser så fram emot en sommar fylld med glädje, gemenskap och massor av dans här på Skansen, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen.

  Skansens scensommar bjuder 2024 på:

  Anders Widmark & Helen Sjöholm med gäster
  26 maj, Sollidenscenen
  Fira Mors dag med en storslagen konsert där Helen Sjöholm och Anders Widmark framför låtar från deras prisbelönta album ”Genom varje andetag”. Gästartister inkluderar Zoie Finer och Claes Janson.

  Modern dans och storbandsdans
  14 tillfällen med start 8 juni, Galejan
  Dansbanan som kallats Sveriges största äktenskapsförmedling bjuder upp till dans med en mängd olika band på scen. Passar både nybörjare och veteraner. Ingen separat biljett behövs, danskvällarna ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

  Magnus Uggla och Blåsarsymfonikerna
  15 juni, Sollidenscenen
  Efter succén i Berwaldhallen återvänder Magnus Uggla tillsammans med Blåsarsymfonikerna för en spektakulär konsert på Skansen. En kväll fylld med hitlåtar och musikaliska överraskningar.

  Allsång på Skansen
  8 tisdagar med start 25 juni, Sollidenscenen
  En sommartradition som ingen vill missa! Pernilla Wahlgren leder årets Allsång på Skansen – en folkfest fylld med musik, allsång och gemenskap. Separata biljetter släpps 13 juni, men begränsat antal sittplatser och oändligt antal ståplatser ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

  Latin Bash Festival
  29 juni, Sollidenscenen
  En heldagsfestival som firar latino-, afro- och karibisk kultur. Efter förra årets succé återvänder festivalen med ännu fler upplevelser och artister.

  Jazzkvällar på Solliden
  17, 24, 31 juli och 14, 21 augusti, Sollidenscenen
  För jazzälskare erbjuder Skansen en serie jazzkvällar där både nya och etablerade artister bjuder på jazzens klassiker och nyare tongångar. Ingen separat biljett behövs utan konserterna ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

  Hooja
  3 augusti, Sollidenscenen
  Hooja och Mårdis intar scenen tillsammans med finska Steve ’n’ Seagulls för en kväll fylld med energi och unik musik. Missa inte detta spännande möte mellan två musikaliska världar!

  Tomas Ledin
  7 augusti, Sollidenscenen
  Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte Tomas Ledin sätter fart. Nu plockar han ner rockgitarren igen på en sommarturné med sina vapendragare och support från Little Jinder!

  Tommy Körberg
  17 augusti, Sollidenscenen
  Tommy Körberg tar sin hyllade show Grand Finale till Skansen efter utsålda hus i Stockholm och Göteborg. En kväll som lovar att bli en musikalisk höjdpunkt.

  Skansens Rub a dub
  18 augusti, Galejan
  Jamaicansk soundsystemkultur möter svensk folkpark under en dagsfest för alla åldrar. Med liveartister, DJ:s och barnaktiviteter. I samarbete med Fast Forward Sound System och Empire Entertainment. Ingen separat biljett behövs utan festen ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

  Vad Fan Hände Live
  23 augusti, Sollidenscenen
  Alice Stenlöf och Klara Elvgren tar sin populära podd ”Vad Fan Hände?” till livescenen för första gången. En kväll fylld med skratt och insikter om livets kontraster och tabun.

  Mikkey Dee
  23 augusti, Galejan
  Upplev Motörheads odödliga låtskatt när Mikkey Dee tar scenen på Skansen. En unik chans att njuta av bandets klassiker i en intim och kraftfull konsert.

  Comedy Carneval
  24 augusti, Sollidenscenen
  Sommarens roligaste evenemang! En färgsprakande stand-up show med Sveriges bästa komiker som avslutar sin turné på Skansen. Missa inte den rullande humorcirkusen!

  Marit Bergman med gäster
  30 augusti, Galejan
  Poplegenden Marit Bergman uppträder med sina vänner Lill Lindfors, Petra Marklund och Frida Hyvönen. Tillsammans bjuder de på ett varierat program från Marits rika solokarriär.

 • Skansens scenevenemang