Brottsplats Östersjön – en riktig skräputställning

Se det skräp som dykare fiskat upp i Stockholms vatten och lär mer om hur vi människor påverkar haven i vår nya utställning.

 • Besök den tillfälliga utställningen ”Brottsplats Östersjön” på Baltic Sea Science Centers terrass på Skansen. Här får du se delar av de enorma mängder skräp som dykare fiskat upp i Stockholms vatten, men också lära sig om hur vi människor påverkar haven och vad vi kan göra åt det.

  Varje år läcker nära elva miljoner ton plastskräp till haven, och det beräknas tredubblas till 29 miljoner ton år 2040 om vi fortsätter som nu. De stora mängder skräp – allt från plast, metall och batterier till förpackningar, glas och fiskeredskap – som finns i våra hav orsakar betydande problem både för människor och djur. Skansen nya utställning ”Brottsplats Östersjön” uppmärksammar problemen men vill också lyfta lösningar.

   

 • Brottsplats Östersjön

  Utställningen Brottsplats Östersjön

 • Utställningen finns att se från den 6 april och under hela sommaren i ett första skede.

  Läs mer om Baltic Sea Science Center. 

 • Om Rena Mälaren

  Rena Mälaren är en ideell organisation som dyker och plockar upp skräp från havets botten. På sex år har de tagit upp: 35 ton blybatterier, 1200 elsparkcyklar, åtta bilar, 15 mopeder/motorcyklar och 283 ton skräp.

  Läs mer på www.renamalaren.com

Hitta till Baltic Sea Science Center