Program för förskolan

I våra lektioner för förskolan får ni till exempel lära er om djurens och våra egna känslor, var maten kommer ifrån eller hur vilda djur anpassat sig till sin omgivning. Läs mer om de olika skolprogrammen nedan.

 • Bomullshuvudtamarin på Skansen-Akvariet Foto: Bo Jonsson

  Häng med till Skansen-Akvariet och upplev allt från regnskog till korallrev. Här får ni får lära er mer om de olika miljöernas biologiska mångfald och hur djuren anpassar sig till sina livsmiljöer.

 • Kattunge på Skansen Foto: Marie Andersson

  REDE står för Respekt, Empati, Djur och Etik och är Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial. Tillsammans med djuren på Lill-Skansen tränar vi vår empatiska förmåga och att visa respekt gentemot djur och människor.

 • SLB-ko på Skansen Foto: Oskar Ljungqvist

  Följ med oss till Skånegården och träffa idisslande kor och klimatsmarta potatisland. Här får eleverna lära sig var maten kommer ifrån och hur de kan bidra till ett bättre klimat genom att minska matsvinnet. Lektionen är gratis.

 • Älg på Skansen Foto: Simon Lokko

  Hur många djur har du sett ute i naturen? I Sverige har vi många vilda djur som för oss människor kan vara svåra att få se. Kom hit och lär er mer om hur de har anpassat sig till olika livsmiljöer och utvecklat spännande beteenden.

 • Torsk i Baltic Sea Science Center Foto: Mark Harris

  Vi tittar vi närmare på några viktiga arter i Östersjön och lär oss om deras funktioner i ekosystemet. Lektionen är kostnadsfri för skolor i Stockholms och Huddinge kommun.

 • Digitalt
  Fjällrävsvalpar

  Vad är det som göra att vissa djurarter är utrotningshotade och hur jobbar djurparker med artbevarande?

 • Digitalt
  Digitalvisning på skansen Foto. Emelie Strömfors

  Träffa en av våra zoologiska pedagoger och ett djur under en kortare digital lektion. Boka er plats och få en rolig och lärorik stund tillsammans!

 • Åter i höst
  Kapten Reko i Skogens hus

  Med Kapten Reko och Rekospelet kan er klass lära sig varför man inte ska slänga maten och vad man kan göra för att minska matsvinnet. Femte spelomgången äger rum på Skansen i mars 2023 där ni får träffa Kapten Reko.