Många människor skulle aldrig få möjlighet att se vilda djur i verkligheten om det inte fanns djurparker. Att möta djuren på Skansen bidrar ofta till många funderingar. Inte sällan leder det till ett ökat intresse och nyfikenhet att vilja lära sig mer. Det är precis vad vi vill. Vi vill att fler ska bli intresserade av djur och natur. Genom att människor får möjlighet att se våra djur, ta del av hur de lever, blir vår roll folkbildande. För att främja vilda djurs fortlevnad i det fria, en natur i balans och i samklang med människan, krävs ett ökat intresse och större kunskap. Det vill vi bidra med!

Många vet till exempel inte att 25 procent av våra däggdjur är utrotningshotade. Att visenten var helt utrotad men nu finns åter i naturen tack vare djurparker och däribland Skansen. I kalendariet hittar du dagliga program där vi presenterar djuren, vårt arbete med dem och relationen mellan djur och människa. Förutom att vi i vårt dagliga arbete berättar om djuren har vi en mängd skolprogram där klasser under en eller några timmar får lära sig mer om våra djur.

Välkommen till Sveriges största klassrum!

Med Skansens unika förutsättningar som friluftsmuseum och djurpark vill vi med våra lektioner väcka intresse, nyfikenhet och lust att lära. Läs mer om vårt stora utbud till skolor, lärare och elever i alla årsklasser.