Hur djup är din kunskap?

Fördjupa dig i livet under Östersjöns yta! Inne på Baltic Sea Science Center får du dyka ned och lära dig mer om allt fantastiskt som lever där – ända ner till det mytomspunna Landsortsdjupet på 459 meter.

 • ”Den Östersjö vi har idag är en ung del av världshavet, yngre än 3000 år. Innan dess har den varit både sjö och hav med både sött och salt vatten och den fortsätter att förändras.”

   

  Välkommen till Östersjön på Skansen. Besöket ingår i ordinarie entré. Tillsammans med våra samarbetspartners Stockholm Vatten & Avfall, Sveriges Lantbruksuniversitet och Stockholms universitet hälsar vi dig välkommen ner under ytan på Baltic Sea Science Center.

  Ta hand om havet!

  Östersjön är hårt belastat av oss människor. Klimatförändringar, övergödning, utsläpp av miljögifter och överfiske är några exempel som påverkar havets ekosystem.

  Men tvärt emot vad många tror är Östersjön varken död eller döende. Det finns mycket vackert kvar att ta hand om och en unik blandning av arter! Det betyder också att vi behöver tänka till hur vi behandlar Östersjön om vi även i framtiden vill kunna njuta av vårt underbara hav.

 • BSSC alla samarbetsparterns_black kopiera

 • Kontakta oss på BSSC

  Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på på bssc@skansen.se