Svenska för invandare SFI och svenska som andraspråk SVA

I våra lektioner för SFI- och SVA-studerande får ni lära er om allt från Sveriges väg mot demokrati till Östersjön samtidigt som vi pratar och tränar på det svenska språket. Läs mer om de olika skolprogrammen nedan.

 • Väla skola, Skansen Foto: Jonathan Lundkvist

  Hur kunde det vara att gå i skolan för 100 år sedan eller mer? Vad var viktigt att lära sig och hur kunde en skoldag se ut? En kortare lektion om skolan förr, som anpassas efter er klass.

 • I skenet av den sprakande brasan i Back-Mats stuga förflyttar vi oss 150 år tillbaka i tiden. Er klass får möta människorna som levde här och uppleva hur livet kunde se ut för en familj på landet i mitten av 1800-talet.

 • Historiebruk handlar om hur vi tolkar källor från det förflutna. Vad finns det för källor och hur använder vi dem? Vem är avsändare och vilka är mottagarna?

 • Nyhet!
  Samevistet på Skansen

  Hur doftar, smakar, känns och låter Sápmi? Lär er mer om samiskt kulturarv, urfolk, identitet, mänskliga rättigheter och språk. Lektionen genomförs i samarbete med en samisk informatör.

 • Plåtslagare vid Mekaniska verkstaden

  Kom och var med när Stadskvarteret fylls med liv och kunskap. Upplev yrken i staden med betoning på hantverk och handel. Lär er mer om historia, svenska, teknik och matematik.

 • Älg på Skansen Foto: Simon Lokko

  Hur många djur har du sett ute i naturen? I Sverige har vi många vilda djur som för oss människor kan vara svåra att få se. Kom hit och lär er mer om hur de har anpassat sig till olika livsmiljöer och utvecklat spännande beteenden.

 • Stadskvarteren på Skansen Foto: Cecilia Felix Caballero

  Med utgångspunkt i Skansens historiska miljöer undersöker vi hur det gick till när vi för hundra år sedan fick lika och allmän rösträtt. Ett ämne som är lika aktuellt nu som för 100 år sedan!

 • Stör på Skansen Foto: Mark Harris

  Hur påverkas Östersjön av oss människor och hur påverkas vi av havet? I Baltic Sea Science Center upptäcker vi livet under ytan och lär oss om de utmaningar som Östersjön står inför. Lektionen är kostnadsfri för skolor i Stockholms och Huddinge kommun.

 • Tillbaka julen 2024
  Skolvisning på Skansen Foto: Alex Hinchcliffe

  Varför firas jul egentligen? På Skansen får ni lära er om hur julen firades förr och göra jämförelser med idag.

Digitala visningar